Jogger je prý i přes jednohvězdičkové skóre Euro NCAP „nejbezpečnějším autem “ Dacie

Dacia Jogger byla technickými šéfy automobilky označena za „nejbezpečnější“ model společnosti poté, co tento sedmimístný vůz minulý týden získal jednohvězdičkové hodnocení v testech bezpečnosti Euro NCAP.

Vydáno 19.04.2022

Dacia Jogger

Jogger, rumunské MPV s prvky crossoveru, získal takhle nízké hodnocení, protože postrádá vhodné elektronické bezpečnostní asistenční prvky a nemá připomenutí zapnutí bezpečnostních pásů pro třetí řadu sedadel.

Marc Suss, viceprezident pro inženýrství Dacie, uvedl: „Toto je výsledek našich rozhodnutí. Neimplementovali jsme upozornění na nezapnutí bezpečnostních pásů ve třetí řadě, protože když chcete vyjmout sedadla, musíte odpojit a znovu připojit některé elektronické prvky.“

„Tohle není to, co je pro nás zásadní. Rozhodli jsme se, že chceme, aby to bylo pro naše zákazníky jednoduché. Pokaždé, když uvádíme na trh nový vůz, je to nejbezpečnější Dacia všech dob. Je daleko bezpečnější než Logan a další auta. I ve srovnání s většinou vozů na trhu poskytujeme našim vozům úroveň bezpečnostních prvků, která je mnohem vyšší.“

Rumunská automobilka dále znovu upozornila na své rozhodnutí odstranit ze svých vozidel nepotřebné nebo nechtěné prvky, a to i přes rostoucí tlak organizací působících v oblasti bezpečnosti automobilů. Vynechání „nechtěných nebo zbytečných funkcí“ tvoří součást její strategie „Smart Engineering“, která je, jak firma říká, postavena na faktorech jako jednoduchost, šetrnost, udržitelnost a trvanlivost.

Výsledky Euro NCAP

V kategorii ochrana dospělé posádky Jogger získal 70 %, v kategorii ochrana dětí 69 % a za ochranu chodců 41 %. V hodnocení bezpečnostních asistentů ale bohuižel Jogger získal pouze 39 %, což mělo vliv na získání pouhé jedné hvězdičky v celkovém hodnocení.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem