Cupra DarkRebel a její debut na autosalonu v Mnichově

Výstřední koncepční vůz Cupra DarkRebel posouvá hranice. V digitální podobě se představil už začátkem letošního roku, avšak teď si ho mohou na vlastní oči prohlédnout i návštěvníci autosalonu v Mnichově.

Vydáno 04.09.2023
1
/
4

Dvoumístný sportovní model rozhodně zaujme svým neotřelým designem, který vznikl spojením více než 270 000 konfigurací od členů Kmene CUPRA. Ten tvoří mimo jiné například španělská fotbalistka Alexia Putellas, německý fotbalový brankář Marc-André ter Stegen, který působí ve španělském klubu FC Barcelona, nebo známý herec Daniel Brühl. Automobilka použila data z on-line konfigurátoru pro tvorbu finální verze designu koncepčního vozu DarkRebel, který má debut na veletrhu IAA Mobility v Mnichově.

Ostře stylizovaný elektrický koncept je 4,5 metru dlouhý, 2,2 metru na široký a 1,3 metru vysoký (v případě otevřených nůžkových dveří je to až 2,2 m na výšku). Rozměrově by tedy mohlo jít o konkurenta Nissanu Z.

Sven Schuwirth, výkonný ředitel automobilky, se rozpovídal o tom, že Cupra jako nová značka může volně experimentovat s novými nápady a designem. „Musíme zpochybnit status quo a zaměřit se na jiné publikum," uvedl Schuwirth. „O motorsport se zajímá téměř miliarda členů generace Z. Ale o gaming se zajímá třikrát nebo čtyřikrát více lidí. Proč nespojit oba tyto světy?" Interiér DarkRebel, kterému dominují velké digitální displeje, by měl cílit právě na „herní“ generaci řidičů. Při tvrobě interiéru byly použity udržitelné materiály, včetně bambusu.

Při pohledu na exteriér jsou velmi zajímavým prvkem světlomety, které po vypnutí nejsou vidět, avšak při aktivaci se objeví skrze lak. Stejně jako u modelu Tavascan, i zde najdeme osvětlené logo Cupra.

Klíčové technické údaje o výkonu elektromotoru, kapacitě baterie nebo dojezdu zatím nebyly zveřejněny.

 

Zdroj (včetně fotografií): Cupra, Autocar.uk.co, Autoexperss.co.uk, drive.com

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem