Co nabízí faceliftovaný Peugeot 2008?

Francouzská automobilka modernizovala svůj Peugeot 2008. Menší crossover přichází s novým designem, novou mild-hybridní technologií a elektrická verze e-2008 nabídne větší dojezd.

Vydáno 06.05.2023
1
/
6

Model je na trhu od roku 2013 a pravidelně se řadí mezi nejprodávanější kompaktní crossovery v Evropě i u nás. V rámci životního cyklu současné generace nastal čas na facelift a jeho finální podobu automobilka představila před pár dny.

Na první pohled si lze všimnout změn v exteriéru, kde vůz získal nápadnější masku chladiče s hlavou lva uprostřed. Novinkou je i světelný podpis. Tři LED moduly pro denní svícení, které jsou umístěné v postranních rámečcích předního nárazníku, nahrazují původní jeden modul. Základní barva karoserie je šedá, ale je k dispozici i pět dalších barev: stříbrná, bílá, černá, červená a modrá. Nový je také vzhled litých kol o velikosti 16 -18 palců. Rozměry modelu 2008 zůstávají zachovány.

Inovace proběhly také v interiéru. Kromě nového čalounění vidíme i nové logo značky na středu menšího volantu. 10palcový digitální přístrojoý štít získal nový design a model ve vyšším stupni výbavy nabídne 3D displej. Ve středu palubní desky je pak 10palcová obrazovka infotainment systému. K dispozici je více USB zásuvek (USB-A i USB-C) a výkonnější bezdrátová nabíječka.

Vůz nabízí i spoustu bezpečnostních a asistenčních systémů. Nechybí adaptivní tempomat, autonomní nouzové brzdění, asistent pro jízdu v pruhu, sledování mrtvého úhlu a nebo třeba vylepšený systém rozpoznávání dopravních značek.

Nesmíme zapomenout na modernizovanou nabídku pohonného ústrojí. Čistě elektrická varianta e-2008 získala baterii s větší kapacitou 54 kWh (+4 kWh). Což pomohlo zvýšit dojezd na jedno nabití i díky vylepšení účinnosti na 406 km. Elektromotor posílil výkon z původních 100 kW na 115 kW.

Ti, kteří nestojí o elektromobil, můžou zvolit hybridní verzi se spalovacím motorem, která získala nové mild-hybridní ústrojí. To bude kombinovat 48V Hybrid s novým benzínovým motorem PureTech. Tato verze poskytne maximální výkon o výkonu 100 kW. Automobilka udává, že v městském provozu by hybridní model měl až 50 % jízdního času využívat elektrický režim jízdy.

A nabídku završují motorizace 1.2 PureTech v konfiguraci PureTech 100 ve spolupráci se 6stupňovou manuální převodovkou, PureTech 130 s 6stupňovým manuálem i 8stupňovým automatem nebo čtyřválcový 1,5litrový diesel BlueHDi 130, který spolupracuje s 8stupňovým automatem.

Podívejte se na naši nabídku vozů Peugeot 2008 zde.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem