Co chystá automobilka Fisker?

Jakkoli to může znít ambiciózně, chce mladá americká automobilka do konce roku 2025 uvést na trh tři nové modely. Výkonný sportovní kabriolet Rōnin, crossover Pear a pick-up Alaska.

Vydáno 05.08.2023

Ve čtvrtek proběhla akce Product Vision Day v Huntington Beach, na které Fisker ukázal vozy, které plánuje uvést na trh v nadcházejících letech.

Fisker Rōnin

Jde o první plně elektrický čtyřdveřový kabriolet GT na světě. Kromě high-tech interiéru láká hlavně na dojezd až 965 kilometrů a výkon až 1000 koní. Tenhle elektrický supercar by to měl z 0 na 100 km/h vytáhnout přibližně za 2,0 sekundy. Pětimístný vůz je vybaven stahovací pevnou střechou z uhlíkových vláken.

Tisková zpráva společnosti Fisker nenabízí žádné informace o cenách, udává jen, že model „bude mít ultra luxusní cenu a bude vyroben v omezeném množství“.

Ronin

Ronin2

Fotografie: caranddriver.com

Fisker Pear

Jde o druhé elektrické SUV automobilky, které se zařadí pod větší model Ocean. Zkratka PEAR znamená Personal Electric Automotive Revolution a nový vůz nabídne čtyři úrovně výbavy, přičemž cenově začně už okolo 659 000 Kč.

Model stojí na zcela nové platformě s názvem SLV1, což znamená Simple, Light, Volume. Karoserie využívá inovativní koncept Steel++ využívající o 35 % méně dílů než u konkurenčního vozidla podobné velikosti, což usnadňuje a zlevňuje montáž.

K dispozici by měly být dvě verze baterie, avšak jejich kapacita zatím nebyla potvrzena.

Fisker Pear

Fisker Pear

Fotografie:autoexpress.co.uk/ 

Fisker Alaska

Alaska má být výkonný elektrický čtyřdveřový pick-up. Vůz je postaven na platformě zvané FT31, kterou sdílí s SUV Ocean, což z něj dělá model jak na sportovní každodenní jízdu, tak vysoce flexibilní užitkový pickup. Všestranný vůz by měl nabídnout dojezd 370 – 550 kilometrů podle zvolené varianty.

Jedním z významných prvků modelu jsou jeho “Houdini Door”, které zvětšují délku nákladového prostoru na více než 2,9 metru, pokud jsou zadní sedadla sklopená. Cena pick-upu se budu pohybovat okolo jednoho milionu korun, což by z něj mohlo dělat dostupnější model v porovnání s některými konkurenty.

Fisker Alaska

Fisker Alaska2

Fotografie: autoexpress.co.uk/

 

 

Zdroj: https://fiskerati.com/, caranddriver, autoexpress.co.uk, 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem