BYD přichází: čínská automobilka postaví továrnu v Evropě

Automobilka BYD, největší čínský výrobce elektromobilů, má za sebou úspěšný rok. Poprvé se zařadila mezi deset nejúspěšnějších automobilek z hlediska počtu prodaných vozů a předběhla dokonce i německé značky BMW a Mercedes-Benz.

Vydáno 02.01.2024

BYD potvrdil své plány na zahájení výroby vozů v Evropě. Čínský gigant popsal tento krok jako další fázi své evropské strategie a uvedl, že továrna bude evropským výrobním a distribučním centrem. Nový závod vznikne v maďarském Szegedu.

V říjnu se na webových stránkách místní vlády v Šen-čenu na jihu země, kde automobilka BYD sídlí, objevil příspěvek, který dokumentoval schůzku maďarského premiéra Viktora Orbána s předsedou představenstva a prezidentem společnosti Wang Čchuan-fuem. Kdy ale bude výroba v Maďarsku zahájena zatím upřesněno nebylo. Uvedeno bylo pouze to, že závod bude vznikat ve fázích, a že automobilka využije své odborné znalosti v dodavatelských řetězcích, aby pomohla vytvořit lokálně zelený ekosystém. Společnost BYD přitom má již existující průmyslové vztahy s maďarskou vládou, jelikož už několik let vyrábí autobusy v jiné části této země. 

Automobilka BYD rovněž zatím neuvedla, která auta hodlá v Maďarsku vyrábět, ačkoli tempo zavádění nových vozidel této značky je takové, že je nepravděpodobné, že by šlo o stávající modely.

 

Zdroj: autoexpress.co.uk, byd.com

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem