BMW XM Label Red je tady!

Od debutu modelu XM uběhlo už pár měsíců a dnes vítáme jeho vrcholnou verzi s označením Label Red.

Vydáno 12.04.2023
1
/
11

Jde o nejvýkonnější vůz, který BMW vypustí na silnici. Plug-in hybridní pohonné ústrojí, které spojuje 4,4litrový twin-turbo motor V8 s elektromotorem uloženým v 8stupňové automatické převodovce, zajišťuje kombinovaný výkon 550 kW (748 koní) a 1000 Nm točivého momentu. Díky tomu se řadí mezi nejvýkonnější hybridní SUV na trhu. Základní verze XM přitom nabízí výkon "jen" 644 koní a točivý moment 800 Nm. Vyšší výkon u Label Red kompenzuje mírné snížení dojezdu ve srovnání se standardním XM. Baterie využitelnou kapacitou 25,7 kWh nabídne dostatek energie pro dojezd na elektřinu okolo 80 kilometrů.

Nový model dokáže zrychlit z 0 na 100 km/h za 3,8 sekundy, což je o půl sekundy rychleji než základní XM. Maximální rychlost je běžně omezena na 250 km/h, ale zájemce může zvolit paket M Driver’s Package, který poskytuje nejvyšší rychlost až 290 km/h.

Exteriér vozu zdobí několik nevšedních detailů v červené barvě s názvem Toronto Red. Ty najdeme třeba na značení modelu, dekorech na standardně 21“ litých kolech nebo jako orámování ledvinek. Komu se nelíbí červená, může zvolit méně výraznou černou. Barva karoserie pak bude k dispozici až v 50 odstínech laku.

Limitovaná edice Label Red bude k dispozici v omezeném počtu a bude mít oficiální debut na autosalonu v Šanghaji, který se koná 18.–27. dubna. Pouze 500 vozů na celém světě a objednávky modelu budou přijímány od 28. dubna

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem