BMW potvrdilo iDrive 9.0 pro rok 2023

BMW potvrdilo plány na představení deváté generace svého operačního systému iDrive v roce 2023 a uvedlo, že bude mít aktualizovanou dotykovou obrazovku a funkce založené na hlasu a také nové rozhraní řízené obsahem, které nahradí stávající dlaždicovou domovskou obrazovku.

Vydáno 09.01.2023

Nový operační systém iDrive 9.0 má být uveden na trh v druhé generaci BMW X2. BMW se také zcela zříká softwaru založeného na Linuxu, který používá dnešní iDrive 8.0, a to kvůli zcela novému balíčku založenému na Androidu.

BMW říká, že umožňuje rychlejší a bezproblémovější operační schopnosti. Mezi další pokroky patří nová funkce obchodu s aplikacemi vyvinutá společností BMW v jejich softwarových centrech v Německu, Portugalsku, USA, Brazílii, Japonsku a Číně. Podle Christopha Grotea, senior viceprezidenta pro elektroniku a software v BMW Group, nový operační systém iDrive 9.0 také získá schopnost 5G over-the-air (OTA) pro rychlejší vyhledávání na internetu a stahování aktualizací softwaru. Další vylepšení se soustředí kolem digitálního ovládání klimatizace, které bylo značně přepracováno a zjednodušeno.

Stejně jako v nové X2 bude iDrive 9.0 představen i v nových BMW X1 a BMW řady 2 Active Tourer. Každý model odstraňuje ovladač iDrive, který je součástí každého nového BMW od roku 2001. Grote však říká, že bude i nadále součástí dalších nově připravovaných modelů BMW.

Současné modely BMW mají dostat aktualizaci na stávající operační systém iDrive 8.0 na bázi Linuxu, pod názvem iDrive 8.5. Grote říká, že iDrive 8.5 bude napodobovat funkce a rozhraní novějšího operačního systému iDrive 9.0 založeného na Androidu. Obejde se však bez nové funkce obchodu s aplikacemi.

Autor článku: Pavel Chřibek

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem