Bentley Mulliner brzy odhalí nejvýkonnější vůz ve své historii

Bentley v úterý 7. května představí nejvýkonnější vůz ve své 105leté historii. Novinka navazuje na modely Bacalar a Baturde a vyrobeno bude pouze 16 exemplářů.

Vydáno 29.04.2024

Mulliner je divizí společnosti Bentley Motors, která se zabývá individualizací a úpravou vozů Bentley na přání zákazníka. Může se jednat o speciální funkce, povrchové úpravy nebo dokonce zcela nové, na zakázku vyrobené vozy. Mulliner se stal synonymem pro luxusní a bespoke úpravy vozů této značky.

Mulliner se v posledních letech stal klíčovou součástí úspěchu automobilky Bentley. Kromě výroby supersportovních vozů v malých sériích nabízí také rozsáhlé možnosti individualizace známých modelů Bentayga, Continental a Flying Spur. V roce 2023 tvořily vozy upravené Mullinerem více než polovinu z celkových objednávek Bentley, čímž přispěly k druhému nejlepšímu finančnímu výsledku značky v historii.

Nový vůz bude pohánět nejvýkonnější motor W12, jaký Bentley kdy vyrobil. S výkonem přes 740 koní a 1000 Nm točivého momentu překoná i model Batur. Další podrobnosti o novém voze Mulliner s Bentley nezveřejnili. Očekává se však, že bude sdílet mnoho designových a technických prvků s modely Bacalar a Batur, včetně elegantního a sportovního vzhledu a luxusního interiéru.

Cena vozu zatím nebyla zveřejněna, ale očekává se, že bude vysoká. Vzhledem k exkluzivitě a výkonu se cena bude pohybovat v řádech milionů korun.

 

Zdroj: Bentley Motors, Autocar.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem