6 aut divnějších než Cybertruck

Jednou z prvních věcí, která na novém pick-upu od Elona Muska udiví, je jeho zvláštní tvar. Pro někoho futuristický vzhled, pro jiné hranatá plechovka. Cybertruck nicméně není prvním a určitě ani posledním automobilem, které podobný tvar nabízí. Podívejte se na dalších 6 aut se stejně zvláštním nebo i zvláštnějším tvarem, než má Cybertruck.

Vydáno 02.12.2019

Lancia Stratos HF Zero

Lancia Stratos HF Zero

Podobné vozidlo by svým vzhledem udivilo i dneska a to si představte, jak muselo překvapit v roce 1970, kdy bylo představené na turínském autosalonu. Auto bylo ale vytvořené pouze jako zkouška. Konstruktéři chtěli zjistit jak nízké auto se dá vůbec udělat. Lancia Stratos HF Zero má mezi podlahou a stropem pouze 84cm.

Lamborghini Countach

Lamborghini Countach

Lamborghini dělá většinou krásná auta. I toto se dá považovat za krásné, jen posuďte sami. Původně nemělo být ani sériově vyráběné, ale díky úspěchu na autosalonu se tak stalo a vyrábělo se mezi lety 1974 a 1990. V horkých dnech prý nešlo vidět dovnitř auta, ale ani z auta ven.

Lotus Esprit

Lotus Esprit

Toto auto s motorem uprostřed se vyrábělo od roku 1976 až do roku 2004. Původní název měl být Lotus Kiwi. Vznikají tu 2 otázky. Jak se mohlo vyrábět tak dlouho a co to má ksakru společného s kiwi?

Maserati Boomerang

Maserati Boomerang

Ital s 4,7 litrovým motorem, osmiválcem a 310 koňmi. Auto bylo představeno v roce 1972.

Ferrari Modulo

Ferrari Modulo

Auto připomínající vznášedlo bylo vyrobené v…. ale to vy už asi tušíte. Sedmdesátá léta vyrobeno Italy. Konkrétně představeno v roce 1970 v Ženevě.

Aston Martin Bulldog

Aston Martin Bulldog

Původní název DP K9. Pojmenované podle postavy ze seriálu Doctor Who. Tohle auto možná udiví víc svým výkonem než vzhledem. Má 5,3 litrový motor, osmiválec a až 700 koní. Rok 1979.

Sedmdesátá léta byla v motorismu asi zábavné období, a to především v Itálii.

 

Jaké další zvláštně vypadající auto znáte?

Zanechte nám komentář níže, nebo na našem facebooku

Související články

Tesla Cybertruck novým policejním autem
Elon Musk se opět pochlubil na Twitteru prodejností Tesly Cybertruck, která překonala už 200 000 objednávek. Dokonce přišla i jedna objednávka od...
Vydáno 28.11.2019
Tesla Cybertruck. Fail s nerozbitným sklem Elona Muska nezastaví
Nové auto od Elona Muska, s názvem Tesla Cybertruck, překvapuje nejen svým futuristickým vzhledem, ale i cenou, výkonem a svou odolností. I když s...
Vydáno 25.11.2019
Škoda představila Octavii čtvrté generace
V roce 2019 na Martina na bílém koni asi nikdo nečekal, za to se čekalo na představení nového auta, kterým je Škoda Octavia čtvrté generace....
Vydáno 11.11.2019

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem