Audi oznámilo svůj vstup do Formule 1

Německý automobilový gigant se stane součástí F1. Svoji roli bude plnit jako dodavatel motorů. Vstup Audi byl potvrzen v předvečer víkendové Velké ceny Belgie během páteční tiskové konference, které se zúčastnili prezident FIA Mohammed Ben Sulayem, prezident a generální ředitel F1 Stefano Domenicali a také člen představenstva Audi Markus Duesmann.

Vydáno 27.08.2022

Plány koncernu Volkswagen vstoupit do F1 prostřednictvím značek Audi a Porsche byly jedním z nejhůře střežených tajemství motoristického sportu. Ovšem oznámení a schválení nových předpisů pro rok 2026 připravilo cestu pro formální oznámení o vstupu do F1. Hybridní motory nové generace budou stavět na současné technologii 1,6 litrové V6. Rozdíl bude tvořit elektrický výkon, který bude značně posílen. Motory tak přejdou na udržitelná paliva.

Stefano Domenicali, prezident a generální ředitel F1, řekl: „Jsem potěšen, že mohu přivítat Audi ve Formuli 1, ikonickou automobilovou značku, průkopníka a technologického inovátora. Toto je významný okamžik pro náš sport, který zdůrazňuje obrovskou sílu, kterou máme jako globální platforma, která neustále roste. Je to tak velké uznání, že náš přechod na hybridní motory s udržitelným pohonem v roce 2026 je budoucím řešením pro automobilový sektor. Všichni se těšíme, až uvidíme logo Audi na startovním roštu a brzy od nich uslyšíme další podrobnosti o jejich plánech.

Samotná pohonná jednotka Audi bude vyrobena v německém Neuburgu a projekt povede Adam Baker. Oficiální oznámení týkající se partnerského týmu Audi se očekává do konce roku 2022.

Autor: Pavel Chřibek

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem