Audi Activesphere: odhalení nového konceptu v podobě robustního crossoveru

Nové Audi Activesphere, koncepční vůz nové generace s elektrickým pohonem a schopnostmi autonomního řízení úrovně čtyři, bude představen 26. ledna.

Vydáno 22.12.2022

Activesphere je nejnovějším přírůstkem do řady konceptů nové generace značky, která byla původně odhalena jako trio vozů skládající se z tvarově měnícího sportovního kupé Skysphere, MPV Urbansphere a manažerského sedanu Grandsphere.

Activesphere, pravděpodobně založený na platformě PPE sdílené s Urbansphere a Grandsphere, se vyznačuje zvýšenou postavou a velkou sadou kol, která kontrastuje s elegantní karoserií a úzkými, ostře navrženými světlomety. Tyto konstrukční prvky naznačují, že model bude mít určitý stupeň terénních schopností. Přestože Audi toho moc neprozradí, pokud jde o specifické vlastnosti, všechny čtyři koncepty jsou napěchované technologiemi nové generace, včetně schopností autonomního řízení úrovně čtyři a kreativních řešení pro zlepšení praktičnosti, relaxace a udržitelnosti.

Audi Activesphere

audi urbansphere

Audi pro své koncepty představilo několik různých technologií baterií. Urbansphere (na obrázku výše), který bude dosud největším automobilem firmy, je vybaven 120kWh baterií s dojezdem až 750 kilometrů a může se nabíjet s výkonem až 270 kW. Velikosti baterií pro Skysphere nebyly zveřejněny, ačkoli Audi uvedlo, že kapacita bude vyšší než 80 kWh, což nabídne dojezd kolem 450 kilometrů. Pokud jde o pohonné jednotky, koncepty Audi mají hodnoty od 395 koní a 690 Nm točivého momentu pro Urbansphere až po 711 koní a 963 Nm v Grandsphere. Activesphere bude mít svůj první veřejný debut na akci Audi „Celebration of Progress“.

Autor: Pavel Chřibek

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem