Aston Martin odkládá příchod svého prvního elektromobilu

Automobilka Aston Martin oznámila, že odkládá výrobu svého první elektromobilu a dá přednost plug-in hybridům.

Vydáno 29.02.2024

Aston Martin o rok posunul uvedení svého prvního elektromobilu, které bylo v plánu už v roce 2025. Důvodem má být nízká poptávka ze strany zákazníků.

Aston Martin během přechodu z čistě spalovacích motorů na elektromobily bude pro své zákazníky používat plug-in hybridní pohony jako přechodovou technologii. Prvním PHEV britské značky bude přitom supersportovní vůz Valhalla s motorem uprostřed, který má být uveden na trh už v posledním čtvrtletí tohoto roku.

Máme pocit, že jsou lidé, kteří stále chtějí částečnou elektrifikaci, aby jezdili po městě pár mil na elektrický pohon, ale přesto chtějí mít ten vzrušující pocit a slyšet zvuk sportovního vozu, když vyjedou na dálnici.“ uvedl Lawrence Stroll, výkonný předseda Aston Martin a majitel týmu F1 Aston Martin. „Proto si myslíme, že hybridní technologie bude mít velmi dlouhou životnost, zejména pro společnost, jako jsme my. Jde nám o poskytování vzrušení z jízdy."

Prvního elektromobilu značky Aston Martin se tedy dočkáme nejspíš v roce 2026. Automobilka přitom již minulý rok podepsala smlouvu s americkou firmou Lucid, která se stane dodavatelem pohonných jednotek a baterií pro jejich EV.

Zdroj: Aston Martin, autocar.co.uk, drive.com.au

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem