Alfa Romeo Stelvio se v roce 2026 dočká elektrického nástupce

Vydáno 07.04.2023

Alfa Romeo Stelvio je první SUV v historii italské automobilky. Luxusní vůz přišel na trh v roce 2016 a v současné  době nabízí širokou škálu benzínových i dieselových motorizací. Jde o úspěšný model, který se v posledních letech umisťuje na vrcholu žebříčku nejprodávanějších vozů značky Alfa Romeo v Evropě. Za loňský rok se prodalo více než 16 tisíc vozů.

Jean-Philippe Imparato, generální ředitel automobilky, uvedl, že v roce 2026 se dočkáme elektrického nástupce, který bude velmi praktický. Konkurovat si bude s novým Porsche Taycan, který přijde o rok později. Novinka by měla být postavena na platformě STLA Large od mateřského koncernu Stellantis.

Vzhledem k tomu, že SUV bude sdílet platformu s Giulií, budou s největší pravděpodobností sdílet také základní nabídku pohonných jednotek. Ta bude začínat na téměř 345 koních, ve sportovnější verzi Veloce nabídne dokonce kolem 790 koní. Je možné vytvořit také hardcore elektrické varianty, jelikož se potvrdil návrat modelu Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Ten nabídne 986 koní, což je téměř dvojnásobek výkonu 503 koní, který nabízí dnešní zážehový šestiválec s dvěma turbodmychadly u modelu Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio.

Kde bude k produkci docházet zatím není potvrzeno, ale spekuluje se o výrobní lince v italské továrně Alfy Romeo v Cassinu.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem