Alfa Romeo odhalila nové jméno pro své superauto

Alfa Romeo ukázala logo limitovaného superauta, potenciálně nazvaného 6C, které uvede na trh už letos. Znak se krátce objevil na konci nedávného instagramového videa Alfa Romeo a je prvním oficiálním pohledem na nadcházející model firmy. Šéf Alfy Jean-Philippe Imparato nedávno řekl, že projekt by mohl být oznámen již v březnu 2023.

Vydáno 03.01.2023

Zatím není známo, jakou podobu vůz bude mít, ať už benzínový nebo elektrický pohon, ale Imparato naznačil, že půjde spíše o zakázkový model Alfy než o sdílený s jinou značkou. „Ještě to není hotové, ale pokračujeme. Máme tolik fanoušků, kteří žádají něco speciálního,“ řekl a dodal, že doufá, že jim bude moci dát odpověď v březnu tohoto roku.

Jeho popis naznačuje, že by se mohlo zabloudit i na území hyperaut, což by znamenalo, že cena by se mohla vyšplhat do miliónů. Imparato řekl, že tento omezený vůz je paralelně vyráběn se základní řadou modelů Alfy. Tato nová řada vozů byla podepsána do roku 2027. Na trh bude uveden jeden model ročně. Po roce 2027 představíme své mateřské společnosti Stellantis produktový plán do roku 2030 a každý rok úspěchu do té doby umožní podpis dalšího modelu. „Každý rok zablokujeme dalších pět let produktového plánu se Stellantis," řekl Imparato.

Tato nová řada začíná uvedením hybridního SUV Tonale s výkonem 280 koní. To pomáhá značně snížit emise CO2 celé automobilce Alfa Romeo, což umožňuje rozvoj do budoucna. Nicméně co se hypersportovního odvětví Alfy Romeo týče, budoucnost je stále plná otazníků. Díky tomu, že nový model běží současně s aktuální řadou, informace se k nám pravděpodobně dostanou již tento březen. Do té doby můžeme jen hádat jakou variantu pohonu Alfa Romeo zvolí a jak rychlý tento nový model bude.

 

Autor: Pavel Chřibek

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem