5 filmů pro autíčkáře, které najdete na Netflixu

Vybrali jsme 5 skvělých filmů pro všechny petrolheady, které jsou dostupné na streamovací platformě Netflix.

Vydáno 14.02.2023

1. Baby Driver (2017)

V hlavní roli akčního thrilleru se představuje nadaný mladý řidič Baby, který pomáhá zločincům uniknout co nejrychleji z místa činu. Když se rozhodne, že svůj život změní, postaví se mu do cesty mafiánský boss, který ho přinutí zúčastnit se další nebezpečné akce. Ta se ovšem zdá předem odsouzená k neúspěchu. Jde o film plný akčních záběrů, rychlé jízdy a chytlavého soundtracku. Ve vedlejších rolích uvidíte známá jména jako například Kevin Spacey, Lily James nebo Jamie Foxx.

Na ČSFD si film vysloužil hodnocení 73 %

Baby driver

2. Wheelman (2017)

Na první pohled podobná zápletka jako u výše zmíněného filmu. Hlavním hrdinou je řidič, který odváží bankovní lupiče z místa činu. Jednou ale zjistí, že místo slibované odměny za odvedenou práci ho čeká smrt. Jde o nízkorozpočtový akčni thriller s Frankem Grillem v hlavní roli, jehož děj se z 90 % odehrává v autě.

Na ČSFD má tenhle snímek 66 %.

Wheelman

 3. Rallye smrti (2008)

Hlavním hrdinou akčního thrilleru je Jensen Ames, který je neprávem odsouzen za vraždu své ženy a dcery. Ames se dostane do věznice, kde pravidelně probíhají brutální automobilové závody na život a na smrt. Pokud přežije a závod vyhraje, dostane se zpátky na svobodu. Závod ale nemá žádná pravidla a závodní vozy jsou vybaveny nejrůznějšími zbraněmi. Hlavní hrdina například jezdí ve Fordu Mustang GT500, který je vyzbrojený dvěma elektricky ovládanými 6hlavňovými rotačními kulomety Minigun M134 ráže 7,62x51 mm NATO, plamenometem a napalmem. V hlavní roli se předvede Jason Statham.

Na ČSFD získal film hodnocení 73 %

 Rallye Smrti

4. Rivalové (2013)

Životopisné drama ze světa Formule 1. Děj filmu pojednává o rivalitě mezi piloty F1 - Jamesem Huntem a Niki Laudou. Příběh podle skutečné události ukazuje cestu dvou legendárních jezdců, kteří jsou rivalové nejen na závodním okruhu, ale také v životě. Titul mistra světa totiž může vyhrát pouze jeden. V hlavní roli se představí Chris Hemsworth a Daniel Brühl.

Na ČSFD má film hodnocení 90 %.

Rivalove film

5. Loupež po italsku (2003)

Má jít o poslední akci, při které se skupinka zlodějů chystá vykrást sejf se zlatem v Benátkách. Celá akce se povede, ale jeden z členů se rozhodne zbytek týmu zradit a nechat si všechno zlato pro sebe. V hlavní roli akčního thrilleru se představí Mark Wahlberg. Během dvou měsíců po uvedení filmu údajně výrazně vzrostl zájem o vozy MINI Cooper.

 Na ČSFD má snímek 77 %.

Italian job

+ BONUS: Hyperdrive (2019)

A kdo dá před filmem raději přednost seriálu, tak tu máme ještě jeden tip na reality show Hyperdrive. Závodníci z celého světa se představí v super vytuněných autech a vyzkouší, co všechno se dá a nedá zvládnout na jedné z největších automobilových tratí na světě. Milionář v Lamborghini, řidič kamionu ve standardním Mustangovi a spousta dalších závodníků ve vymazlených autech zkouší posouvat vlastní hranice.

Na ČSFD má série 75 %.

Hyperdrive

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem