3 bizarní Guinessovy rekordy ze světa automobilů

Guinnessovy světové rekordy občas mohou docela překvapit. Kolik asi na světě jezdí aut ve tvaru banánu? K čemu je nejdelší automobil, když v něm nikam nedojedete? A koho napadne vytvořit nejvlasatější auto všech dob? To jsou otázky, na které rozhodně potřebujeme znát odpověď...

Vydáno 03.04.2022

Nejdelší banánové auto

V roce 2009 začal Steve Braithwaite z Michiganu v USA konstruovat unikátní „Big Banana Car“. Základem byl pick-up Ford F-150 z roku 1993 a celá přestavba trvala až do roku 2011. Nejdelší „banánové auto“ na světě měří 6,97 metrů a vysoké je 3,09 metrů. Žlutý automobil ve tvaru tropického ovoce dokáže nabrat rychlost až 136 km/h a uveze kromě řidiče ještě tři další pasažéry. Podle samotného konstruktéra se jedná o jediný banán na světě s pohonem všech čtyř kol.

Braithwaite si jízdu v banánu náležitě užívá a tvrdí, že jde opravdu o neobvyklý zážitek. Mezi nejvtipnější momenty pak řadí setkání s policisty, kteří jsou často zaskočeni tím, co kolem nich zrovna projelo.

Yellow Car Wrap

bananove auto

Nejdelší auto

Připoutejte se, protože vás čeká docela dlouhá jízda!

Tohoto dlouhána postavil Jay Ohrberg už koncem 70. let. Vůz, jehož základem jsou limuzíny Cadillac Eldorado z roku 1976, měří 30,5 m a stojí na 26 kolech. Vybaven je bazénem a v zadní části vozu je dokonce přistávací plocha pro vrtulník. Americký sen, jak se vozu přezdívá, byl dříve využíván hlavně pro nejrůznější večírky, protože jezdit s ním úplně dobře nešlo. V dobách své největší slávy byl sice velmi populární, během let však zájem upadal.

V roce 2019 Michael Dezer, majitel Dezerland Tourist Attractions, našel tento ikonický vůz na eBay a rozhodl se, že jeho slávu obnoví. Tak začal projekt, který stál více než 250 tisíc dolarů a trval tři roky. V letošním roce bylo auto konečně zrestaurováno a nyní je vystaveno v Dezerland Park Orlando's Auto Museum v Orlandu na Floridě.

Jen pro zajímavost: ve skutečnosti byste mohli zaparkovat 12 vozů Smart Fortwo v řadě za sebou a "Americký sen" by byl stále o něco delší.

nejdelší auto

Nejvlasatější auto na světě

Maria Lucia Mugno z Itálie očividně opravdu miluje svoji profesi. Mugno totiž pracuje jako kadeřnice a v roce 2014 se rozhodla, že své auto - Fiat 500 pokryje lidskými vlasy. Jde o vlasy indických žen, které zdobí interiér i exteriér vozu. Celá práce trvala údajně 150 hodin, stála 80 tisíc euro, tzn. více než 2 miliony Kč a celkem bylo použito 120 kg vlasů. Mungo uvedla, že vůz jednou za čas potřebuje úpravu, kdy musí vlasy umýt, učesat a pořádně nalakovat.

nejvlasatější auto

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem