Dokážete „zaparkovat“ Crew Dragon na mezinárodní vesmírné stanici?

Technologický génius Elon Musk přišel se simulátorem, ve kterém si můžete vyzkoušet jaké to je „parkovat“ ve vesmíru. Úkolem je připojit kosmickou loď typu Crew Dragon k Mezinárodní vesmírné stanici.

Vydáno 02.06.2020

V neděli 30. května 2020 proběhla mise Crew Dragon Demo-2, což je testovací let americké kosmické lodi. Jde o první americký let po 10-ti letech. Společnost Elona Muska vytvořila rozhraní, které podle SpaceX opravdu odpovídá tomu, které použili astronauti při misi Demo-2. Jestliže si i vy myslíte, že máte na to stát se astronautem, simulátor si můžete

zdarma vyzkoušet zde.

  •    -  Kosmonaut je označení pro účastníka vesmírného letu, který letěl ruskými loděmi
  •    - Astronaut je označení pro účastníka vesmírného letu, který letěl americkými loděmi
  •    - Tchajkonaut je zase verze pro Čínu, ale sami Číňaně jej nepoužívají

Na začátku hry se objevíte ve vesmíru, vidíte kus planety Země a vaším cílem je zakotvit na ISS (Mezinárodní vesmírná stanice). Jednoduché to ale není. „Pohyb ve vesmíru je pomalý a vyžaduje trpělivost a přesnost,“ tvrdí tvůrci simulátoru a píší to i před začátkem samotné hry.

Ovládání je sestavené hned z několika tlačítek. V levo máte ovládání pro pohyb lodi doleva, doprava, nahoru, dolů a plus a mínus znamená dopředu a zpět.

Na počítači levou část ovládáte písmeny WSAD a QE. Pravou stranou ovládáte pohyb kolem osy vaší lodi a používáte k tomu šipky na klávesnici a klávesy se symboly <>. Lepší je ale použít čísla 4268 a 79 na numerické klávesnici, pokud ji máte.

Na telefonech a tabletech používáte dotykovou obrazovku podobně jako sami astronauté.

Jim Bridenstine, správce NASA, se na svém Twitterovém účtu chlubil, že se mu podařilo zakotvit hned napoprvé. Nicméně podobné simulátory tu v budoucnu nebudou. Stejně jako se pracuje na autonomních vozidlech, pracuje se i na autonomních kosmických lodích. První kosmická loď zakotvila téměř autonomně už v roce 2019.

Povedlo se vám zakotvit už napoprvé?

Zanechte nám komentář níže nebo na našem Facebooku

Kontakt: redakce@auta.cz

 

Zdroj: wiki, carndrv

 

 

Související články

Koupí Mercedes značku Aston Martin?
To, že jedna automobilka koupí jinou není v dnešní době nic neobvyklého. I tak člověka ale překvapí koupě automobilky, která dělá drahé, luxusní,...
Vydáno 01.06.2020
Francouzská vláda chce zachránit automobilový průmysl tím, že bude přispívat na elektromobily
Francouzská vláda přišla s plánem na záchranu automobilového průmyslu v jejich zemi. Bude stát 8 miliard euro.
Vydáno 29.05.2020
Renault je v ohrožení, varuje francouzský ministr
Francouzský ministr financí, Bruno Le Maire, tvrdí, že automobilka Renault by mohla bez pomoci zvenčí ukončit svoji činnost. O tomto tématu mluvil...
Vydáno 23.05.2020

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem