Z výrobní linky sjelo už 20 tisíc Lamborghini Huracán

Italský supersport byl představen v roce 2014 a v současnosti se prodalo už o 6 tisíc exemplářů více než jeho předchůdce - modelu Gallardo.

Vydáno 25.04.2022

Ve své historii Lamborghini dokázalo většinou prodat jen několik stovek svých vozů ročně. To se však změnilo, když v roce 2003 dorazilo Gallardo, kterého se během desetileté výrobní série prodalo něco málo přes 14 000 kusů. Jeho nástupce se ovšem ukázal jako ještě úspěšnější a automobilka minulý čtvrtek oznámila, že dosáhla důležitého milníku. Z výrobní linky sjelo už 20 tisíc Huracánů.

Exemplář číslo 20 000, který sjel z linky Sant’Agata Bolognese, putuje ke svému majiteli do Monaka. Jde o model STO, který je v laku Grigio Acheso Matt. Vůz pohání atmosférický desetiválec, který poskytuje výkon 470 kW (640 koní).

S oznámením Lamborghini poskytlo také některé podrobnosti o tom, kdo jsou jejich zákazníci a jaké mají preference. Statistické údaje hovoří jasně:

  • 71 % kupujících zvolilo variantu karoseri kupé, zbývajících 29 % dalo přednost otevřené verzi Spyder
  • 32 % prodejů se uskutečnilo ve Spojených státech, následovala Velká Británie a Čína
  • 60 % exemplářů bylo přizpůsobeno firemním programem Ad Personam

„Při odhalení modelu Huracan jsme tušili, že s ním píše Lamborghini další kapitolu své velké historie,“ uvedl generální ředitel Stephan Winkelmann. „Huracán od svého uvedení na trh přinesl evoluci designu, technologického know-how, jízdních dobrodružství a nejen prodejních rekordů," dodal Winkelmann.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem