Windows Car? VW Group spolupracuje s Microsoftem na autonomním autě

Microsoft k tomuto projektu přistupuje poněkud jinak než konkurenční společnost Apple, takže auta s označením Windows Car, případně Microsoft Car, se přímo nedočkáme. I tak bude mít Microsoft velký podíl na autonomním autě, na kterém pracuje s Volkswagen Group.

Vydáno 12.02.2021

Volkswagen, konkrétně tedy jeho softwarová společnost Car.Sowtware Organization, spolupracuje s Microsoftem už od roku 2018 na Volkswagen Automotive Cloud. Jde o systém na vývoj digitálních služeb, které bude auto nabízet. Nyní bude Car.Software s Microsoftem pracovat i na „cloudové autonomní platformě pro řízení“.

Car.Software Organization, cloudová autonomní platforma pro řízení, kam na ty názvy v tom Volkswagenu chodí? Jedna německá reklama pro turisty zní – Germany, the travel destination. Volkswagen se tak asi jen drží německého trendu pojmenovávat věci tak, jak jsou. No co, my jsme zase Auta.cz.

Ale teď zpět. Volkswagen to myslí dost vážně a nebojí se investovat nemalé peníze. Do roku 2025 chtějí ve Volkswagenu investovat do tohoto projektu 27 miliard eur (asi 700 miliard korun).

Spolupráce VW s Microsoftem je dobrá zpráva i pro Čechy. Zatímco o autonomní Tesle nebo Apple car se nám zatím může jenom zdát, tak s autonomním autem od VW by to mohlo být jinak. Pod VW Group spadá i původem česká Škodovka a jelikož se má spolupráce týkat celé VW Group, a ne pouze VW samotného, tak by se tento systém mohl v blízké době dostat i k nám. VW chce testovat svůj cloudový systém už letos a auta (nebo jak by asi řekli u nich „Volkswagen cloud-based self-driving autonomous cars without driver“) by do výroby mohla jít už v roce 2022.

Nicméně kdy přesně se dočkáme autonomního auta od VW, zatím nikdo neřekl.

Projeli byste se v autonomní nebo Škodovce?

diskuze na →forum.auta.cz

 


 

Kontakt: redakce@auta.cz

Zdroj: autopress, microsoft

Související články

Apple-Hyundai-Kia, autonomní Apple car se blíží
Podle stanice CNBC se Apple s Hyundai a Kia konečně dohodnou na spolupráci. Jejím výsledkem by měl být dlouho očekávaný autonomní Apple car....
Vydáno 05.02.2021
Přivedou Škodu 1203 opět k životu?
Icons Get a Makeover je projekt, který (jak už název napovídá) předělává ikonické modely aut tak, aby byly konkurenceschopné i v dnešní době....
Vydáno 03.02.2021
Tesla Model S Plaid má nově poloviční volant a 1100 koní
Nové auto od Elonovy Tesly má nyní šílený výkon 1100 koní, dojezd 840 km a nový interiér.
Vydáno 28.01.2021

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem