Volkswagen letos vyrobí 800 tisíc plně elektrických vozů

Jak zmiňuje agentura Reuters, německý výrobce Volkswagen minulý čtvrtek oznámil své velké plány.

Vydáno 15.05.2022

V rámci svého předsevzetí, že do roku 2030 bude polovina jejich celosvětové produkce do roku 2030 plně elektrická, má Volkswagen v plánu vyrobit 800 000 elektrických automobilů. V roce 2023 jich má být dokonce 1,3 milionu.

Podle všeho jde o jasný záměr a Volkswagen se tak chce stát největším producentem elektromobilů. Pokud by se německé automobilce podařilo svůj letošní plán splnit a vyrobit výše zmíněných 800 tisíc elektrovozů, nejpíš by stále na prvenství nedosáhla. Americká automobilka Tesla totiž v loňském roce vyrobila více než 930 tisíc elektrických vozidel a v letošním roce touží po překonání hranice 1,5 milionu vozidel.

Bude to těsný závod, ale my se nevzdáme,“ řekl Diess. „Musím říct, že jsme nečekali, že náš hlavní americký konkurent bude tak rychlý a dobře připravený,“ dodal na adresu Tesly šéf německého koncernu.

Diess vidí hlavně výhodu Volkswagenu v tom, že nabízí řidičům širší škálu elektromobilů. Pomoci dosáhnout stanoveného cíle může také plánovaná investice 7,1 miliardy do výroby elektromobilů v Severní Americe a také to, že do roku 2030 rozšíří nabídku pro USA, Kanadu a Mexiko až 25 nových elektromodelů.

Aktuálně mezi nejprodávanější elektrovozy značky Volkswagen patří modely: VW ID.4, VW ID.3 a VW up!

Zdroj: reuters.com

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem