Vodíkový prototyp Namx odhalen ještě před pařížským autosalonem

SUV navržené společností Pininfarina je částečně poháněno šesti odnímatelnými kapslemi a má dojezd 800 km.

Vydáno 16.05.2022

Afro-evropská technologická společnost Namx odhalila světu nové SUV s vodíkovým pohonem, které porušuje konvence palivových článků tím, že obsahuje šest samostatných odnímatelných paliovavých nádrží.

Vůz byl vytvořen ve spolupráci s italskou designérskou firmou Pininfarina a spoluzakladatel Namx, Thomas de Lussac, řekl, že design modelu vychází ze sci-fi a muscle cars z 50. a 60. let. „Tohle období nás inspirovalo k vytvoření vozu, který jde proti současnému, hladkému, konvenčnímu designu elektromobilů,“ uvedla firma.

Prezident Pininfariny, Paolo Pininfarina, dodal: „Pininfarina není jen o čistém designu a stylu. Jde také o inovace, uživatelskou zkušenost a oživení naší vize udržitelné budoucnosti.“

Podle dostupných informací je vůz schopen dojezdu až 800 kilometrů abude k dispozici buď ve špičkovém provedení s pohonem všech čtyř kol nebo s pohonem zadních kol. Výkonnější čtyřkolka dosáhne výkonu až 404 kW a slabší varianta se spokojí s 221kW

namx

namx

Společnost uvádí, že ceny vozu budou začínat na 65 000 EUR (více než 1 600 000 Kč), ale mohou vzrůst až na 95 000 EUR (2 350 000 Kč). K oficiálnímu představení dojde na autosalonu v Paříži koncem tohoto roku.

Uvedení na trh je naplánováno na konec roku 2025.

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem