Vítězství prezidenta Bidena znamená víc elektromobilů

Nově zvolený americký prezident Biden chce posunout Ameriku směrem k elektromobilům a vypadá to, že má u automobilek podporu.

Vydáno 10.11.2020

Podle prezidenta Bidena jsou elektromobily budoucnost dopravy. Bidenův plán je vyměnit vozový park americké vlády právě za auta, která nepoužívají spalovací motory. Také chce vytvořit systém, který nabídne potencionálním kupujícím elektromobilů slevy a různé pobídky k tomu, aby vyměnili svoje benziňáky a nafťáky právě za elektromobily.

Když se prezidentem stal Donald Trump, spousta automobilek měla radost z toho, že polevil ve standardech o spotřebě paliva, které zavedl jeho předchůdce Obama. Obama tedy regulace zpřísnil, Trump je polevil a Biden se je opět chystá zpřísnit. Nicméně automobilky tento krok vítají. Spousta z nich už zahájila svoji elektromobilovou politiku a tento plán jim hraje do karet, zvlášť americkým automobilkám jako Ford, Rivian, Tesla, Lordstown a GM. Nejvíc by ale automobilky uvítaly nějakou stabilitu regulací.

Trump

Například Ford poblahopřál zvolenému prezidentovi i všem dalším zvoleným vládním úředníkům a také doufá, že se zaměří na to, aby USA podporovala výrobu hlavně v USA.

Biden ale plánuje i spolupráciostatními zeměmi, a to na zpřísnění emisních směrnic. Auta se spalovacími motory by tak měly být čistší, no a dražší. Prý se ale nemusíme bát, že Bidenova vláda nevidí hodnotu ve starších automobilech. Přechod by neměl být tak násilný, jak se to teď může zdát.

USA je prezidentským státem, což znamená, že prezident má větší moc, než je tomu v parlamentních republikách, jakou je například i Česká republika. Americký prezident je dokonce považovaný za nejmocnějšího muže na světe, takže když řekne, že chce podporovat elektromobily, tak to bude mít určitě velký vliv v americkém a pravděpodobně i celosvětovém měřítku.

Také se ale píše o tom, že korespondenční systém voleb, který byl v Americe kvůli koronaviru, nebyl tak úplně v pořádku a Bidenovo vítězství půjde možná k soudu, kam Trump nasadil svého člověka.Takže se ten starý lišák k vládě nakonec přeci jen dostane.

Fandíte Bidenovu plánu?

Zanechte nám komentář níže nebo na našem Facebooku

Kontakt: redakce@auta.cz          

Zdroj: ct24, carndrv

Související články

Patent české Škodovky, osvětlená přezka bezpečnostního pásu je první na světě
Zlaté české ručičky mají i v dnešní době co nabídnout. Tentokrát je to osvětlená přezka bezpečnostního pásu. To, co na první pohled může lidem...
Vydáno 09.11.2020
Bentley pojedou od roku 2030 už jen na elektřinu
Bentley je největší světový výrobce motorů W12. Toto prvenství jsou v Bentley ochotni zahodit, aby mohli přestoupit na čistě elektřinou poháněná...
Vydáno 06.11.2020
Náhled do historie - První auta světových značek
Každý někde začínal. Jak vypadala první Škoda, Toyota, BMW a spousta dalších? Ve kterém roce vznikly a na čem automobilky začínaly svoji...
Vydáno 29.10.2020

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem