Video: SsangYong Torres EVX

Minulý rok měl crossover Torres premiéru a mluvilo se o tom, že se dočkáme i elektrické verze. Plán byl dodržen a jejího oficiálního představení se dočkáme už příští týden.

Vydáno 20.03.2023

Celý název nového elektromobilu je SsangYong Torres EVX, přičemž písmeno X je odkaz na slovo extreme. Sama automobilka totiž tvrdí, že vůz „překračuje limity stávajících elektromobilů.“

Automobil působí robustním dojmem. Torres se v hierarchii automobilky řadí mezi modely Korando a Rexton, takže rozměrově jde o pořádné auto. Na první pohled se zdá, že se SsangYong Torres EVX od svého sourozence se spalovacím motorem zase tolik neliší, ale největší rozdíly najdeme v interiéru a vpřední části vozu, kde je přední maska poněkud uhlazenější. Uprostřed se mezi LED světly v horní části po celé šířce nachází dalších 6 LED bodů. Interiér se liší tím, že velký displej uprostřed je nahrazen dvěma velkými displeji spojenými po vzoru BMW do jednoho celku.

Předpokládaný dojezd elektromobilu je 340 kilometrů. Na další technické detaily si ovšem musíme ještě chvíli počkat. Je například otázkou, zde vůz dostane pohon 4x4 nebo ne.

SsangYong Torres EVX

Ani cena zatím nebyla naznačena. Avšak když se podíváme na dosavadní nabídku automobilky SsangYong, tak v porovnání s konkurencí jsou její ceny poměrně přívětivé. Lze tedy předpokládat, že i Torres EVX bude oproti konkurenci levnější. Podrobnější informace přinese Seoul Mobility Show už 30. března.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem