Video: Sebastian Vittel se projel v Tesle Model S Plaid na známém okruhu

19. března 2023: Sebastian Vittel, závodník a majitel Tesly Model S Plaid, vzal svůj elektrický sedan na okruh do Nürburgring.

Vydáno 23.03.2023

Podmínky na trati nebyly optimální, trať byla špinavá, místy mokrá a bylo chladné deštivé počasí. Navzdory tomu se Vittel rozhodl vyzkoušet schopnosti své Tesly na trati. Šlo tak o vůbec první Teslu Model S Plaid soukromého vlastníka, která si tento známý okruh zajela.

Video ukazuje, že Vittel zvolil rychlou, ale stále opatrnou jízdu. Nezajel tedy žádný nový rekord (v září roku 2021 na stejné trati stanovila Tesla Model S oficiální světový rychlostní rekord pro sériové elektrovozy, když zajela čas 7 minut a 35,57 sekund). Záběr ukazuje, jak Vittel zkušeně pracuje s kontroverzním volantem a plynule zvládá rovinky i ostré zatáčky. Podle jeho slov šlo pouze o „mírné zajetí okruhu“ pro testovací účely.

Závodník se podělil o své postřehy z jízdy v popisu videa na YouTube. Vůz se během prvních kol nepřehříval, na rozdíl od dříve testovaného Modelu 3. Vittel poznamenal, že baterie Modelu S Plaid po třetím kole nakonec zčervenala, ale i když byl výkon omezen, stále předjížděl většinu vozů na okruhu.

Potěšil ho nejen výkon, ale také celková vyváženost vozu. Vůz odřídil v režimu Track s vypnutou elektronickou kontrolou trakce, brzdová rekuperace byla nastavena na 60 % a na startu byla baterie nabita na 95 %. Jízdu odjel na pnaumatikách Michelin Pilot Sport 4 S s původními disky.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem