Video: Ford E-Tourneo Courier 2024

Ford E-Tourneo Courier je kompaktní elektrické MPV, které v roce 2024 zamíří do Evropy.

Vydáno 16.05.2023
1
/
5

Ford mluví o novince jako o pětimístném multifunkčním vozidle s kompaktními rozměry vhodnými pro město. Přesné míry zatím nebyly uvedeny, ale ví se, že délka vozu nepřesáhne 4,4 metru. V kabině by cestující měli mít více prostoru nad hlavou než u současné generace. Zavazadlový prostor vzrostl na štědrých 570 litrů, přičemž po sklopení zadních sedadel získáte prostor o objemu 2162 litrů.

Po designové stránce nelze přehlédnout prvky SUV. V exteriéru se nám líbí elegantně schovaný c-sloupek a dvoubarevný vzhled karoserie. K dispozici budou nové laky včetně šedé Cactus, metalicky červené Fantastic nebo metalicky zelené Bursting. Elektrická verze se odlišuje hlavně předním nárazníkem. Dále nabízí specifickou chromovanou masku, integrované LED světlomety či LED lištu přes masku.

Tourneo Courier bude dostupný ve spalovací i elektrické verzi. Spalovací bude pohánět tříválec 1.0 EcoBoost, který poskytne výkon 92 kW (125 koní). Motor bude spolupracovat se šestistupňovou manuální převodovkou a novou sedmistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovkou. U elektrické verze elektromotor zajistí výkon 100 kW (136 koní). Kapacita baterie zatím nebyla zveřejněna.

Jak už bylo zmíněno, elektrické verze se dočkáme přští rok, avšak modernizovaná spalovací verze se objeví na trhu už letos.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem