Video: Aston Martin DB12

Automobilka označuje novinku jako „první Super Tourer na světě".

Vydáno 25.05.2023

V lednu nám britská automobilka poskytla první náhled na připravovanou novinku a teď nám ji odhaluje úplně. Na zveřejněném videu vidíme model DB12, který debutuje jako nástupce odcházejícího modelu DB11. Aston Martin tak vstupuje do nové éry s výrazně větším výkonem, lepší dynamikou a ještě vyšší úrovní komfortu.

DB12 je vybaven 4,0litrovým motorem V8 s dvojitým turbodmychadlem o výkonu 671 koní, o kterém automobilka tvrdí, že dosáhne rychlosti 100 km/h za 3,5 sekundy a maximální rychlost je 325 km/h. Osmiválec pochází od Mercedesu-AMG a byl dostupný i v DB11. Automobilka uvedla, že motor má za sebou několik změn jako třeba optimalizovaný kompresní poměr, větší turbodmychadla či zlepšený chladicí systém, který má vedle hlavního chladiče ještě další dva přídavné. Motor V8 je spárován s osmistupňovou automatickou převodovkou.

Na silnici vůz rozhodně nepřehlédnete, přičemž snadno rozpoznatelný je hlavně tvar nízkého a širokého dvoudveřového vozu. Konkrétní rozměry jsou 4725 mm na délku, 2060 mm na šířku a 1295 mm na výšku. Objem zavazadlového prostoru je 262 litrů. Interiér je zcela přepracovaný a uvnitř najdeme dva displeje- jeden přístrojový štít a druhý na středové konzoli.

Cena vozu, který se do prodeje dostane ještě během letošního roku, zatím nebyla zveřejněna.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem