USA obnovuje vládní automobilovou flotilu, Volkswagen se hlásí

Nový prezident Spojených států amerických plánuje udělat výraznou změnu ve vládní automobilové flotile USA. Celou ji chce nahradit elektromobily. Pro tento úkol se ihned přihlásil Volkswagen.

Vydáno 26.01.2021

A není se čemu divit. Kdyby zakázku vyhrála jedna firma, trhne na tom nemalé peníze. Nejen že elektromobily mají svou cenu, ale auta, ve kterých budou jezdit papaláši, budou ještě o to dražší. A pozor, vládní flotila USA čítá zhruba 645 tisíc aut.

Proto Herbert Diess, předseda představenstva VW Group, nezahálel a hned jak prezident Biden oznámil, že chce nahradit automobilovou flotilu za elektromobily, na svém twitterovém účtu oznámil, že Volkswagen je na to připravený. Nicméně Biden také říkal, že flotila bude nahrazena výhradně auty vyrobenými v Americe a americkými občany. S tím Diess samozřejmě také počítal, protože například vozy Volkswagen ID4 budou do roku 2022 vyráběné i v americkém městě Chattanooga.

VW ID4 je crossover, ale hlavním modelem, který je potřeba nahradit, je poštovní dodávka Grumman. Těch je 141 tisíc a jsou 28 let staré. Takže pokud máte doma Felicii, tak se můžete chlubit, že máte novější auto než americká vláda. Grummanovi chybí i (dnes už základní) věci jako ABS nebo airbagy.

General Motors má teď novou značku na výrobu doručovatelských aut BrightDrop. Když by na nich BrightDrop udělali pár změn, tak aby auta vyhovovala vládním požadavkům, mohla by se stát velkým kandidátem na náhradu právě Grummana. Další značka, která by mohla být horkým kandidátem na náhradu Grummana, je Rivian, který vyrábí výhradně elektromobily.

Grumman

Gruman

Volkswagen, i když bude vyrábět svá auta v Americe, je stále německá automobilka. I když velké automobilky obchodují celosvětově, od patriotických Američanů se dá očekávat, že budou chtít americkou firmu. Nicméně Biden mluvil pouze o tom, že výroba musí být v USA a musejí vyrábět američané.

Myslíte si, že má Volkswagen šanci?

viz diskuze na forum.auta.cz


 

Kontakt: redakce@auta.cz

Zdroj: inds

Související články

Hyundai robot s umělou inteligencí bude obsluhovat zákazníky v auto prodejnách
Hyundai uvedla na trh 25. ledna 2021 humanoidního robota s umělou inteligencí, který je schopný obsluhovat zákazníky v prodejnách aut Hyundai a...
Vydáno 25.01.2021
Znáte nejrychlejší modely velkých automobilek?
Rychlá auta baví každého a kdo říká, že ne, tak lže. V seznamu níže naleznete několik velkých automobilek a jejich nejrychlejší auta. V potaz se...
Vydáno 21.01.2021
Stáhnutá okénka v autě sníží šanci na přenos Covidu
Vědci z americké University of Massachusetts a Brown University zjistili, že otevřená všechna čtyři okénka v autě výrazně snižují riziko přenosu...
Vydáno 19.01.2021

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem