Tohle jsou nejzajímavější obrněná vozidla na světě!

Obrněná vozidla ušla dlouhou cestu od doby, kdy se flotila Rolls-Royce Ghosts plukovníka TE Lawrence proháněla po Arabském poloostrově během 1. světové války. Změnila se z válečných strojů na válečná obranná vozidla pro každého, od politiků až po mafiány. Podívejte se na výběr nejpůsobivějších obrněných vozidel, která si dnes můžete pořídit

Vydáno 26.04.2022

Brabus Invicto Luxury Mercedes-Benz G-Class

Luxusní silniční tank, který dokáže odolat útokům střelných zbraní, včetně AK-47, stejně jako ručním granátům a 15 kg náloži TNT. Vůz je totiž vybaven neprůstřelným čelním sklem a odolnými runflatovými pneumatikami. Ty zvládnout pokračovat v jízdě až 50 kilometrů v případě, že vám je někdo prošpikuje. Volitelné vylepšení nabízí specifikaci motoru Brabus o výkonu 800 koní. Zesílené odpružení, vysoce výkonný brzdový systém a zesílený rám vozidla navíc slibují odolnost, maximální bezpečnost a zlepšenou jízdní dynamiku.

Brabus Invicto Luxury Mercedes-Benz G-Class

Mercedes-Benz G-Class Black Vinyl Wrap

Brabus Invicto Luxury Mercedes-Benz G-Class

 

Terradyne Gurkha LAPV—Ford F-550 Super Duty

Obr postavený na podvozku Ford F-550 připomíná spíše vojenský humvee než luxusní obrněné vozidlo. Filmoví fanoušci si ho mohli všimnout v pátém díle série Rychle a zběsile, kde byl Terradyne Gurkha oblíbeným náklaďákem Luka Hobbse, kterého hrál Dwayne „The Rock“ Johnson. Gurkha LAPV, který je poháněný 6,7litrovým turbodieselem V8 spojeným se šestistupňovou automatickou převodovkou, pojme až 12 cestujících a má úroveň pancéřování B7/Stanag 2

 Terradyne Gurkha LAPV—Ford F-550 Super Duty

 

INKAS 2020 Lincoln Navigator L

Možná vypadá v porovnání s předchozím modelem docela nenápadně, ale rozhodně za ním nezaostává. Vůz poskytuje ochranu na úrovni BR6 schopnou odolat útokům munice 7,62 x 51 mm nebo .308 Winchester FMJ. Velká část pancéřování SUV se skládá z balistické oceli s kompozitními materiály použitými tam, kde je to vhodné. Tato úroveň ochrany také odolá explozím až dvou ručních granátů odpálených současně, a to díky celoobvodové balistické ochraně stropu a podlahy vozidla, prémiovému vícevrstvému ​​balistickému sklu a runflatovým pneumatikám.

lincoln

linc

 

Devolro „King David“ Toyota Tundra

Jeden z nejprodávanějších modelů společnosti Devolro se nazývá King David. Upravená Toyota Tundra, která dostala 5,7litrový motor V-8 s výkonem 530 koní. Ochranný povlak Dev-x je dostupný v jakékoli barvě a chrání vnější povrch před rzí, promáčklinami, ultrafialovým světlem, poškrábáním a dokonce i plameny. Devolro King David můžete pořídit s pancéřováním úrovně B4-B8, které přidává ochranu celé konstrukci vozu. Mezi hlavní prvky výbavy patří odpružení Devolro, vysoce výkonná brzdová sada Brembo GT, 37palcové pneumatiky Nitto na 22palcových kolech, LED světelné lišty, luxusní čalounění a termokamera pro noční vidění.

King David

king david

 

Rezvani Tank X

Futuristicky tvarované vozidlo, které působí dojmem, že patří do videohry. Rezvani Tank X nabízí volitelný motor V8 o výkonu 1 000 koní z Dodge Challenger Demon. Vůz dokáže odolat výbušninám, útočným puškám a dalším zbraním vysoké ráže, ale kromě nevyšší ochrany nabízí také luxusní interiér s 10 možnostmi stylu, ze kterých si můžete vybrat.

Mezi další vychytávky, které tohle obrněné vozidlo nabízí patří třeba obranné prvky jako elektrifikované kliky dveří, přední a zadní oslepující světla, plynové masky, hustou kouřovou clonu, systém nočního vidění a technologii ochrany proti elektromagnetickému pulzu (EMP).

rezvani tank x

rezvani tank x

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem