Thierry Bollore odchází z funkce generálního ředitele Jaguar Land Rover

Generální ředitel Jaguar Land Rover Thierry Bolloré odstupuje z této role necelé dva roky po příchodu do Gaydonu. Jeho odchod byl přičítán „osobním důvodům“ a oficiálně vstoupí v platnost 31. prosince 2022. Od 16. listopadu převzal odpovědnost generálního ředitele finanční ředitel Adrian Mardell, který ve firmě působí od roku 1990 a vstoupil do představenstva společnosti v roce 2019.

Vydáno 20.11.2022

Bollorého odchod přichází necelé dva roky od chvíle, kdy oznámil dramatický a rozsáhlý plán transformace společnosti pod hlavičkou „Reimagine“, který je zaměřený na elektrifikaci produktové řady, dekarbonizaci jejích operací a zvýšení kvality vyráběných vozů. Strategie byla nastolena změnou pozice Jaguaru jako plně elektrické luxusní značky od roku 2025 a tehdy hrozícího elektrického luxusního sedanu XJ značky, který již dosáhl pokročilého stádia vývoje.

Jaguar land rover reditel

V rámci Reimagine Bolloré řekl, že každý Land Rover bude do konce desetiletí nabízen s elektrickým pohonem. Bolloré se naposledy objevil na finanční prezentaci společnosti JLR ve třetím čtvrtletí, kde varoval, že vyřešení pokračující krize dodávek polovodičů bude trvat „roky“, a to na pozadí vysokých objednávek. V důsledku ukončení svého výše uvedeného zaměstnání u JLR pan Thierry Bolloré rezignoval na funkci nevýkonného nesamostatného ředitele Tata Motors Limited." Bolloré řekl: Jsem nesmírně hrdý na to, čeho jsme společně v Jaguar Land Rover za poslední dva roky dosáhli. Transformace a zrychlení společnosti směrem k udržitelné, ziskové budoucnosti jako moderního luxusního podnikání probíhá velkým tempem. Rád bych poděkoval celému týmu za jejich obětavost a vášeň a přeji celé organizaci jen to nejlepší do budoucna." Předseda představenstva Tata Natarajan Chandrasekaran řekl: Chci poděkovat Thierrymu za vše, co pro Jaguar Land Rover udělal. Byly položeny základy pro úspěšnou transformaci, takže společnost je dobře připravena na budoucnost."

Autor: Pavel Chřibek

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem