Tecnomar for Lamborghini 63

Luxusní jachta míří k prvním majitelům. Představena byla už před rokem, ale na tohle se určitě vyplatilo počkat.

Vydáno 03.08.2021
1
/
6

Vozy značky Lamborghini mají bohužel jednu slabinu, nelze je řídit na vodě. Samozřejmě jde o docela běžný problém, ale naštěstí se italská automobilka spojila s italským výrobcem jachet Tecnomar, který spadá pod The Italian Sea Group, a mají pro nás řešení. Je jím Tecnomar for Lamborghini 63.

jachta lamborghini bok

Jachta s opravdu jedinečným designem byla vytvořena jako limitovaná edice. Jak už název naznačuje, výrobní linku opustilo 63 exemplářů. A proč zrovna 63? Číslo odkazuje na rok, ve kterém Ferruccio Lamborghini společnost založil. Zároveň je také jachta 63 stop dlouhá (20,42 metru). Šířka lodi je 17 stop a 9 palců (5,4 metru) a hmotnost je 24 tun.

jachta lamborghini označení 63

Design lodi je výrazně inspirován supersportem Lamborghini Sian FKP37. Tvary, materiály a dokonce i přístrojové vybavení věrně reprodukuje konstrukci vozů značky Lamborghini. Například na čalounění sedaček byl použit speciální materiál Carbon Skin, který má automobilka dokonce patentovaný.

jachta lamborghini inspirace auto

jachta lamborghini interier

I ovládání lodi se podobá ovládání silničního Lamborghini. Například kapitánská židle a volant, respektive kormidlo, jsou jako vystřiženy ze sporťáku. Tlačítko na startování motoru z něj přímo pochází.

jachta lamborghini interier volant

Stefano Domenicali, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Automobili Lamborghini, řekl: Kdybych si měl představit Lamborghini na vodě, byla by moje vize přesně taková. Jsem rád, že můžeme oslavovat tuto úspěšnou spolupráci.“

 Jde o nejrychlejší loď ve flotile Tecnomar. Maximální rychlost jachty je 60 uzlů (111 km/hod) a celkový dojezd je 210 námořních mil (388,9 kilometrů). Pohon zajišťují dva dieselové motory MAN V12 s dvojitým přeplňováním, které poskytnou výkon o celkové síle 3 945 koní (2 942 kW).

Cena za tuto krásku startuje na 3,1 milionu euro (v přepočtu cca 79 milionů korun) To není o moc více, než je cena supersportu Lamborghini Sian FKP 37 (jeho cena je 3 miliony EUR).

A když povolíte uzdu své fantazii a představíte si, že byste mohli utratit takovou částku, které ze dvou Lamborghini dáte přednost?

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem