SUV BMW XM zachyceno na fotkách před podzimní premiérou

Očekávaná novinka byla zachycena při testování. Svoji premiéru si odbyde koncem letošního roku.

Vydáno 24.06.2022
1
/
1

Nové SUV německé automobilky bude dle špionážních záběrů velmi podobné jako Concept XM, který byl odhalen koncem minulého roku.

Typické jsou opět nadměrně velké ledvinové mřížky. Samotnou mřížku chladiče lemuje dvojice ultratenkých světlometů, které byly na každé straně rozděleny do dvou samostatných modulů s hranatým nárazníkem níže.

Konkurovat chce modelům jako Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid a Aston Martin DBX 707.

Stejně jako Porsche bude i nové SUV BMW vybaveno plug-in hybridním pohonem, který bude s výkonem 644 koní nejvýkonnějším modelem vůbec. Sériový model se bude jmenovat XM a BMW potvrdilo, že nový stroj bude k dispozici výhradně v masce M.

 

XM bude pohánět nový 4,4litrový motor V8 se dvěma turbodmychadly. Motor je spojen s 25kWh baterií, která pohání elektromotor. K dispozici je osmistupňová automatická převodovka, která posílá výkon na všechna čtyři kola prostřednictvím pohonu BMW M xDrive.

Celkový výkon činí 644 koní a 800 Nm točivého momentu, ale elektromotor může sám o sobě dodat 194 koní po dobu až 10 sekund (zbytek času poskytuje výkon 161 koní) a točivý moment 450 Nm.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem