Rodiče řidiči z pohledu dětí

Děti si myslí, že jejich otcové jsou lepší řidiči než jejich maminky. Za to jsou tátové za volantem prý mnohem agresivnější, vzteklejší a jezdí až moc rychle. Co dalšího zjistily studie o názoru dětí na řidičské schopnosti jejich rodičů?

Vydáno 15.07.2020

Studie proběhla na tisíci dětech ve věku šest až šestnáct let. Z toho si 43 % dětí přímo myslí, že je lepším řidičem táta a 29 % tvrdí, že máma. Vzhledem k pověsti žen za volantem je 29 % celkem slušné číslo. Na druhou stranu 46 % dětí také uvedlo, že jejich máma při jízdě pravděpodobně ťukne jiné auto nebo narazí na obrubník. U otců toto řeklo jen asi 16 %.

Tata

Nicméně téměř dvě třetiny také tvrdí, že jejich otcové jezdí mnohem rychleji než mámy a 42 % řeklo, že se při řízení také mnohem více vztekají. Možná i proto by celých 35% dětí raději jelo někam se svou mámou, a to i přes to, že si myslí, že jejich táta řídí lépe. Raději s tátou by nasedlo 31 % dětí, ale většinou jen kvůli tomu, že má táta prostě větší auto. S mámou je prý mnohem zábavnější jet v autě a také si s dětmi na cestě mnohem více povídají. Další důvody pro výběr maminky jako svého řidiče byly i  hezčí barva auta nebo třeba pohodlnější sedadla. Tátové mají v autě i mnohem přísnější pravidla. Děti nesmí nechávat v autě obaly a odpadky ve 48 % případů. V další věci 36 % dětí uvedlo, že mají zákaz se po cestě hádat a 41 % dětí nesmí mít na sedačkách boty.

Podle průzkumu se rodinným řidičem většinou stává táta. Z velké části proto, že máma se prý na cestách ztrácí a pak se musí ptát na cestu.

Při výběru muziky naopak vedou ženy. 40% dětí řeklo, že jejich máma pouští lepší hudbu než táta a jen 31 % dává přednost tátově muzice. Jestli jste rodiče, především tedy maminka, a jste rádi, že si vaše dítě rádo poslechne vaši hudbu, máme pro vás další špatnou zprávu. Celých 63 % dětí by raději poslouchalo vlastní hudbu, než aby poslouchaly ty vaše vykopávky.

Rodina

Děti také hlasovaly, kdo je lepší pro jednotlivé řidičské úkony

Rychlejší řidič – táta

Vzteklejší řidič – táta

Větší pravděpodobnost, že se ztratí – máma

Větší pravděpodobnost ťuknutí auta – máma

Lepší na parkování – táta

Lepší při couvání – táta

Lepší na parkování v malém prostoru – táta

Lepší při přejíždění mezi pruhy na dálnici – táta

Lepší rozjezd do kopce – táta

Lepší při výměně pneumatiky – táta

Lepší na tzv. three-point turn – táta (to je když s autem zatočíte o 180 stupňů na rovné silnici, protože potřebujete jet na druhou stranu, pokud víte jak se to řekne česky, napište nám to do komentářů)

Je zajímavé, že děti považují otce za lepší řidiče asi ve všech ohledech, přesto raději tráví čas v autě s maminkou.

S kým jste vy raději jezdili (nebo stále jezdíte), s mámou nebo tátou?

Zanechte nám komentář níže nebo na našem Facebooku

Kontakt: redakce@auta.cz

Zdroj: mirror

Související články

Průvodce automobilkou Tesla
Tesla je velice často skloňované slovo poslední doby. Věděli jste ale, že ji nezaložil Musk, že prvních 5 let nevyrobila žádné auto, nebo že má...
Vydáno 26.06.2020
12 slavných filmových aut
Existuje spoustu filmů, které se nám vryly do paměti svým příběhem, postavami nebo třeba efekty. Jsou tady i takové filmy, které nám ukázaly auta,...
Vydáno 16.06.2020
Elektro budoucnost značky Lotus
Automobilka Lotus brzy vydá svůj sportovní elektromobil Lotus Evija. Další výroba má jít v podobném duchu. Lotus chce přestat vyrábět benziňáky,...
Vydáno 15.06.2020

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem