Rezvani Hercules 6x6, neprůstřelný bůh s 1300 koňmi

Rezvani nezahálí. Automobilka s povolením výroby aut pro vojenské účely přichází s neprůstřelným silničním autem Hercules 6x6. V souladu s názvem Hercules tvrdí, že to bude nejvýkonnější pick-up na světě.

Vydáno 11.11.2020
1
/
8

Rezvani je značka, kterou založil íránsko-americký podnikatel Ferris Rezvani. Při vymýšlení názvů se ničeho nebojí. Začala v roce 2014 s výrobou auta s názvem Rezvani Beast, které je založené na Ariel Atom. Mimo jiné přišla v roce 2017 s Rezvani Tank, na kterém je založený právě Hercules.

Metallic Car Wraps

Rezvani Beast

Rezvani Beast

 

Ariel Atom

Ariel Atom

 

Rezvani Tank

Tank

Matte Metallic Vinyl Wrap

Hercules je velmi zjednodušeně roztažená verze Rezvani Tanku, ke které přidali na každé straně jedno kolo navíc. Využívá podpěry z Jeepu a motor Dodge Demon.  Sedmilitrový motor V8 má výkon 1300 koní a točivý moment neuvěřitelných 1340 Nm, který jde přes všech šest bronzových kol. K řazení využívá osmistupňovou automatickou převodovku.

Hercules je neprůstřelný a má i spoustu dalších doplňků. Například jsou to termální kamery, kouřová clona, má elektrifikované kliky od dveří, aby si zloději po ráně elektřinou uvědomili, že Hercules se nevykrádá. A to není všechno, má ještě výbušnou ochranu podvozku, sirény, záblesková světla, plynové masky a sadu proti podchlazení.

Měl by mít dvojnásobnou sílu oproti Mercedesu G63 a Hennessey VelociRaptor, což je vylepšený Ford F-150 Raptor. Ford F-150 Raptor se ze strachu večer dívá pod postel, jestli se tam neschovává VelociRaptor a VelociRaptor se dívá pod postel, jestli se tam neschovává Rezvani Hercules.

 

VelociRaptor

VelociRaptor

 

Mercedes G63

G63

 

V Rezvani řekli, že toto auto nebylo navrženo pro to, aby to byl větší tank. Bylo navrženo jako stroj s dokonalou rovnováhou mezi výkonem a mohutným vzhledem, který je ale dostatečně pohodlný i pro každodenní jízdu ve městě. Ano, tohle Rezvani opravdu řeklo.

Těžko si představit město, do kterého by Hercules zapadl jako auto pro každodenní řízení ve městě. Zas na druhou stranu, když se s tímhle rozjedete, stačí když pojedete rovně, protože vám uhnou auta, autobusy, náklaďáky a pravděpodobně i domy. Nejspíš před vámi ustoupí i moře, když budete chtít jet například z Francie do Anglie. Výhodu to má také v tom, že se stačí řídit vzdušnou čarou, protože lesy ani skály pro Hercula asi taky nebudou problém. Jen si dejte pozor na pláži, abyste neovlivnili příliv a odliv, protože s Herculem pravděpodobně ovlivníte gravitaci měsíce.

Hercules se dá koupit i ve slabší výbavě s dieselovým motorem V6 a směšnými 260 koňmi nebo benzin V6 a 285 koňí anebo V8 s 500 koňmi. Cena začíná na 225 000 dolarech, což je v přepočtu asi 5 000 000 korun. Nicméně v nejvyšší síle se můžete dostat až na půl milionu dolarů, tedy 11 000 000 korun. Což je asi tolik, kolik dříve stál Mercedes G63 6x6 a to s ubohými 500 koňmi.

Líbí se vám Rezvani Hercules 6x6?

Zanechte nám komentář níže nebo na našem Facebooku

Kontakt: redakce@auta.cz

Zdroj: tpgear, wiki, motor1

 

Související články

Vítězství prezidenta Bidena znamená víc elektromobilů
Nově zvolený americký prezident Biden chce posunout Ameriku směrem k elektromobilům a vypadá to, že má u automobilek podporu.
Vydáno 10.11.2020
Patent české Škodovky, osvětlená přezka bezpečnostního pásu je první na světě
Zlaté české ručičky mají i v dnešní době co nabídnout. Tentokrát je to osvětlená přezka bezpečnostního pásu. To, co na první pohled může lidem...
Vydáno 09.11.2020
Bentley pojedou od roku 2030 už jen na elektřinu
Bentley je největší světový výrobce motorů W12. Toto prvenství jsou v Bentley ochotni zahodit, aby mohli přestoupit na čistě elektřinou poháněná...
Vydáno 06.11.2020

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem