Propady v prodejích PSA Groupe kvůli pandemii

PSA Groupe zaznamenala za rok 2020 značný pokles v prodejích všech značek, které sdružuje. Pokles byl celých 27,8 %, tedy víc jak jedna čtvrtina. Jak si stály jednotlivé značky a jak bojují s propady kvůli pandemii?

Vydáno 14.01.2021

PSA (známá také jako Peugeot S.A.) je nadnárodní společnost původem z Francie, která pod sebou sdružuje značky jako Peugeot, Citroën, DS, Opel a Vauxhall. Za rok 2020 klesly prodeje o více jak čtvrtinu, což je pro rozpočet docela rána. Zatímco v roce 2019 prodala PSA Groupe téměř 3,5 milionu aut, za rok 2020 to bylo skoro o 1 milion méně. Prodat o 1 milion méně čehokoli většinou znamená problém.

Ze všech značek, které PSA Groupe sdružuje, si vedl nejlépe Peugeot, který je nejsilnější značkou v PSA. Peugeot měl pokles „jen“ 23 % a v roce 2020 prodal 1,2 milionu aut. Citroën prodal přes 700 tisíc aut, což je pokles o 27,5 %. DS prodalo něco málo přes 40 tisíc aut a mělo pokles 29,5 %. A nejhůře si vedl Opel se svou dceřinou společností Vauxhall s poklesem 35 % a 630 tisíci prodanými kusy. (Třeba taková Škoda, která patří pod VW Group, prodala v roce 2020 přes 1 milion aut.)

PSA se i přes to tváří optimisticky. Uvedla, že i přes celkový celoroční pokles byla druhá polovina roku 2020 silná a v některých případech si vedli lépe než v roce 2019. Také se jim prý podařilo splnit požadavky EU o emisních limitech a nedostali žádnou pokutu. Dařilo se jim taky prodávat své elektromobily. Ve své nabídce mají celkem 17 modelů elektromobilů nebo plug-in hybridů a v roce 2021 má přijít dalších 6 modelů.

PSA, podobně jako ostatní společnosti, které se zabývají výrobou a prodejem aut, zahájila online prodej a prodali 40 tisíc aut. Jejich cíl na rok 2021 je 100 tisíc kusů aut prodaných v Evropě online.

FCA

Toto jsou poslední čísla, která PSA poskytne jako taková. PSA se totiž sloučí se společností FCA (Fiat, Chrysler Automobiles), která má pod sebou značky Fiat, Chrysler, Alfa Romeo a Jeep. Takto vytvořená společnost se bude jmenovat Stellantis.

Co si myslíte o značkách spadajících pod PSA?

(Peugeot, Citroën, DS, Opel, Vauxhall)

 

Zanechte nám komentář níže nebo na našem Facebooku

Kontekt: redakce@auta.cz

Zdroj: autocar

Související články

Volkswagen Group odhalil dopad pandemie na prodeje za rok 2020
Některé značky, které spadají pod Volkswagen Group, zveřejnily své prodejní výsledky za rok 2020. Popisují dopad pandemie na jejich prodeje....
Vydáno 12.01.2021
Jak mohou kokosové skořápky zlepšit jízdu autem
Aktivní uhlí je látka, kterou lze dostat například z kokosových skořápek, skořápek z vlašských ořechů nebo i ze dřeva. Vědci z Carbon Air přišli na...
Vydáno 11.01.2021
Ředitel Tesly, Elon Musk, se stal nejbohatším člověkem
Generální ředitel společnosti Tesla, Elon Musk, předběhl v žebříčku nejbohatších lidí majitele Amazonu Jeffa Bezose, a stal se tak nejbohatším...
Vydáno 09.01.2021

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem