Přijíždí nový elektromobil Honda e:Ny1

Příchod nového elektromobilu potvrdila japonská automobilka v roce 2022. Jde o její druhý plně elektrický model. Prvním je menší městský hatchback Honda e.

Vydáno 15.05.2023
1
/
7

Novinkou je model se zvláštním názvem e:Ny1. Ti, kteří mají přehled o čínském trhu s elektromobily, si jistě všimnou, že jde v podstatě o totožné vozidlo jako Honda e:NS1/e:NP1. Ostatní mohou pozorovat velkou podobnost s modelem HR-V, avšak po technické stránce jde o naprosto odlišný vůz.

Jde o subkompaktní elektrický crossover, jehož základem je platforma e:N Architecture F. Konkrétní rozměry vozu zatím nebyly uvedeny. Vysokonapěťová lithium-iontová baterie s kapacitou 68,8 kWh je uložena pod podlahou. Ta zajišťuje dojezd až 412 kilometrů. Honda udává, že model dokáže přejít ze 10 na 80 % nabití baterie za 45 minut.

Maximální výkon elektromobilu je 201 koní (150 kW) a točivý moment 310 Nm. Automobilka slibuje výborné jízdní vlastnosti vozu, které zajistí mimo jiné třeba široký rozchod kol.

e:Ny1 je dalším krokem na naší cestě k elektrifikaci v Evropě. Naše filozofie spojuje inteligentní technologie zaměřené na zákazníka s krásným designem a zábavnou dynamickou jízdou," řekl Tom Gardner, senior viceprezident společnosti Honda Motor Europe Ltd.

Lze si všimnout, že Honda e:Ny1 ukazuje nové designové prvky elektromobilů značky Honda, kterými jsou bílá loga a detaily. V interiéru zaujme na výšku orientovaný patnáctipalcový centrální displej, který dokáže zobrazit zároveň mapu, informace o vozidle i ovládání klimatizace.

Cenu nového vozu a datum zahájení dodávek zatím automobilka nezveřejnila.

vehicle wraps

 

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem