Přichází nová generace Ford Tourneo Connect

Americký výrobce automobilů Ford už nějakou dobu spolupracuje na vývoji nových užitkových vozů s německou automobilkou Volkswagen. Není tedy divu, že nový Tourneo Connect neskryje určitou podobnost s VW Caddy páté generace.

Vydáno 13.10.2021

Osobní verze Tourneo Connect, která vychází z kompaktního dodávkového vozu Ford Transit Connect, je na trhu už od roku 2002. Druhá generace přišla do prodeje na podzim roku 2013 a aktuálně očekáváme příchod třetí generace. Novinku s vylepšenou digitální technologií a několika změnami v designu si mohou zákazníci objednat už začátkem příštího roku. Na silnicích se začne objevovat na jaře 2022.

ford_tourneo_connect

Jak už bylo zmíněno, jde v podstatě o designově upravený Volkswagen Caddy, se kterým sdílí stejnou platformu MQB a totožná je i nabídka motorů. Pod kapotou najdeme zážehový 1.5 EcoBoost s výkonem 84 kW a točivým momentem 220 Nm. Alternativou je dvoulitrový turbodiesel EcoBlue o výkonu 75 kW a 280 Nm nebo 90 kW a točivém momentu 320 Nm. Poprvé v historii lze model Tourneo Connect pořídit s pohonem všech kol. Ten nabízí silnější turbodiesel společně s manuální převodovkou.

Stejně jako byl doposud, bude i nadále vůz vyráběn ve dvou délkách karoserie, které jsou označovány jako L1 a L2. Verze s delším rozvorem (2970 mm) rozměrově odpovídá modelu Volkswagen Caddy Maxi. Rozvor kratší verze je 2755 mm. Obě varianty uvezou až sedm cestujících, ale sedadla ve druhé a třetí řadě lze sklopit i zcela vyjmout. Tím získáme velkorysý zavazadlový prostor. Převoz nákladů mohou usnadnit i posuvné dveře na obou stranách karoserie vozu.

ford_connect

Ford_tourneo_connect_2021

K dispozici jsou čtyři stupně výbavy: Trend, Titanium, Active, který nese prvky SUV a Sport, který poznáte díky pruhům na kapotě.

V interiéru vozu dominuje palubní deska s centrálním displejem. Multimediální systém s úhlopříčkou 8,25 nebo za příplatek 10 palců doplňuje ještě dotyková lišta pro ovládání klimatizace nebo hlasitosti hudby. Od předešlé generace došlo ke změně designu volantu i řadící páky.

interier_ford

Zájemce může oslovit také 19 asistenčních bezpečnostních systémů. Zmínit můžeme například adaptivní tempomat, předkolizní asistent s autonomním nouzovým brzděním, hlídání mrtvých úhlů, sledování bdělosti řidiče nebo asistent pro jízdu v pruzích. Funkce odemykání a zamykání vozu nebo zjišťování průměrné spotřeby lze ovládat přes mobilní aplikaci. Model Sport je také vybaven adaptivním předním osvětlením, automatickými dálkovými světly a LED světlomety.

Generální ředitel Ford Pro Europe, Hans Schep, o voze řekl: „Jeho svěží nový design, sedm sedadel a nová technologie pohonu všech kol nabízejí našim zákazníkům vítěznou kombinaci. Našli jsme vlastnosti, kterých si zákazníci cení a posunuli jsme je na novou úroveň. Tak jsme vytvořili nový Tourneo Connect, který je připraven na jakoukoli výzvu, ať už jde o práci nebo zábavu."

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem