Pilot F1 Alonso dá do aukce své Ferrari Enzo

Španělský automobilový závodník Fernando Alonso hledá kupce pro jeden svůj automobilový unikát.

Vydáno 02.06.2023

Dvojnásobný mistr světa, který v současnosti reprezentuje stáj Aston Martin, momentálně prožívá úspěšnou sezónu. V průběžném žebříčku je na třetí příčce a naděje na další titul se zatím nevzdává. Poslední dny se ale o Alonsovi mluví nejen ve spojitosti s jeho výkony na závodním okruhu.

Španělský pilot se totiž rozhodl, že do aukce, která se bude konat už 8. června v Monaku, nabídne svoje Ferrari Enzo. O všem informovalo @monacocarauctions na svém instagramovém účtu.

Jde o výjimečný kousek, protože jde o model Scocca n.1, tedy první kus z pouze 400 existujících exemplářů. Certifikát Ferrari Classiche zase potvrzuje, že všechny části vozu jsou originální a to včetně typického laku v barvě Rosso Corsa. Alonso vůz vlastnil 12 let, ale i přesto má na tachometru pouze 4800 kilometrů. Vůz pohání atmosféricky motor 6,0 V12 s výkonem 651 koní.

 Ferrari Enzo

Red Car Wrap

Proč se jej Alonso rozhodl vzdát je zatím nezodpovězenou otázkou. Monaco Car Auctions odhaduje, že za necelý týden se v aukci jeho cena vyšplhá na více než 5 milionů eur (zhruba 120 milionů korun).

 

Zdroj (včetně fotografií): Monaco Car Auctions

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem