Peugeot 3008 Panoramic i-Cockpit

Už v září se očekává debut kompletně přepracovaného crossoveru 3008. Ten bude využívat novou platformu, dorazí jako elektromobil a bude vybaven panoramatickým i-Cockpitem.

Vydáno 06.06.2023
1
/
4

Peugeot 3008 bude prvním modelem značky, který bude postaven na nové architektuře STLA od mateřské společnosti Stellantis. Ta slibuje výrazné zlešení z hlediska výkonu a funkčnosti ve srovnání se staršími platformami skupiny PSA, které v současnosti používají elektromobily značky Peugeot.

Teď francouzská automobilka ukázala, jak bude vypadat interiér nového modelu 3008 a to včetně systému Peugeot Panoramic i-Cockpit, který získal jako první zástupce značky. Jde o nový systém, který se postupem času rozšíří na většinu modelové řady Peugeot.

Interiéru dominuje 21palcový zakřivený panoramatický displej s vysokým rozlišením, který je uchycen pomocí zadní patky tak, aby pro cestující působil dojmem, že nad palubní deskou levituje. Panoramatická obrazovka v levé části zobrazuje všechna důležitá jízdní data jako rychlost, výkon či tok energie. Naopak na pravé straně je dotyková část, která je určena k ovládání klimatizace, navigace a multimédií.

Dále jsou ve středu umístěny tzv. i-Toggles. Jde o 10 dotykových tlačítek, které si můžete nakonfigurovat dle vlastních potřeb tak, aby jste získali rychlý přístup ke svým 10 oblíbeným funkcím. Další dotykové ovladače se nacházejí na modernizovaném volantu.

Peugeot 3008

Fotografie odhalují design interiéru nového modelu, který prošel modernizací v porovnání se současnou 3008, pokud jde o uspořádání a materiály. Moderní ambientní LED osvětlení, které se táhne po palubní desce a dveřích, se odráží na obložení z hliníku. Právě hliník v kombinaci s látkovým obložení působí kvalitním a elegantním dojmem. Vybírat můžete až z 8 barev osvětlení.

Volič převodovky se přemístil na palubní desku, což poskytlo prostor pro velkou středovou konzolu s držáky na nápoje a odkládacími zásuvkami.

Jak již bylo zmíněno, k oficiálnímu představení modelu dojde v září letošního roku. První vozy by se pak k novým majitelům měly dostat v prvním čtvrtletí roku 2024.

 

 

Zdroj (včetně fotograiíj: Peugeot.com, motor1.com, autocar.co.uk

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem