Pes v USA zachránil svého majitele, když k autonehodě dovedl policii

Hlavní hrdinkou tohoto příběhu je Tinsley, fenka shilohského ovčáka. Ta v pondělí večer pobíhala na dálnici mezi státy New Hampshire a Vermont, když si jí všimli místní policisté.

Vydáno 06.01.2022

Policejní hlídka si nejprve myslela, že narazila na toulavého psa a chtěla ho odchytit. „Chytit ho ale nebylo jednoduché, stále nám unikal, nikdy však neutekl úplně z našeho dohledu," vypráví poručík Daniel Baldassarre.

Všechny jednotky na místě se snažily psa obklíčit, nahnat ho do policejního auta, kolemjedoucí ho lákali na pamlsky. Tinsley ale nenechala nikoho přijít blíž než na tři metry,“ popsal celou situaci policejní náčelník Phillip Roberts. „Měli jsme pocit, že se nám snaží něco ukázat. Jako kdybyby říkala: ‚Následuj mě. Následuj mě.'" doplňuje Baldassarre.

A fenka věděla přesně, co dělá. Díky tomu se jí podařilo policisty dovést až k proraženým svodidlům v místě nehody. Tam už si policisté všimli převráceného vozu a našli dva těžce zraněné a podchlazené muže, které náraz vymrštil ven.

nehoda

Oba cestující byli vážně zraněni, ale díky Tinsley se jim rychle dostalo lékařské pomoci. „Je to opravdu pozoruhodné, tento pes jim rozhodně zachránil život. Nemyslím si, že by noc venku přežili vzhledem k nízkým teplotám,“ řekl Baldassarre pro CNN.

Převrácené auto řídil Cam Laundry, majitel fenky. „Je to můj anděl strážný. Je to zázrak, že je tak inteligentní,“ prohlásil později. Řekl také, že si jeho parťačka za svůj hrdinský čin vysloužila srnčí maso a škrábání na zádech.

Psa chválí i záchranáři. „Celou dobu první pomoci seděla hezky a klidně vedle svého pána,“ řekl kapitán hasičů z Hartfordu, Jack Hedges.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem