Pařížský autosalon 2022

Po čtyřleté pauze se vrací pařížský autosalon, který měl vynucenou přestávku kvůli pandemii v roce 2020. Dvouletý autosalon, který probíhá souběžně s frankfurtským autosalonem, je centrem několika nemalých odhalení a debutů automobilů. Od 17. do 23. října přivítá milióny účastníků a klíčové výrobce automobilů. Autosalon nesoucí název Mondial de l’Auto umožňuje profesionálům, ale i amatérům objevovat nejnovější vývoj výrobců. Vozidla jsou návštěvníkům k dispozici také k otestování v plném rozsahu.

Vydáno 06.10.2022

Na co se těšit?

Nová identita značky Dacia

Dacia v Paříži formálně odhalí svou novou identitu značky s novým logem, emblémem a khaki zeleným barevným schématem. Nová značka se objeví na všech nových vozech Dacia od druhé poloviny roku 2022, což znamená, že uvidíme modely Dacia Sandero, Dacia Jogger a Dacia Duster, které všechny předvedou nové „zjednodušené a rafinované myšlení“.

Koncept Dacia Manifesto

Dalším lákadlem od Dacie je koncept Dacia Manifesto, označovaný jako lehká terénní bugina, která obsahuje několik nových technologií. Za použití speciálních materiálů je tato bugina zcela vodotěsná, což jí přidává značný rozsah terénu, ve kterém se bugina bude cítit jako doma.

Dacia Manifesto

Jeep Grand Cherokee 4xe

Plug-in hybrid Jeep Grand Cherokee 4xe, který byl již uveden na trh v USA začátkem tohoto roku se zážehovými motory V6 a V8, se objeví v Paříži. Bude to poprvé, kdy bude tento model vybaven plug-in hnacím ústrojím, poháněným 2,0litrovým přeplňovaným čtyřválcovým motorem spojeným se dvěma elektromotory.

Jeep Avenger

Model Jeep Avenger by měl být očekávaným uvedením této firmy za poslední dobu. Plně elektrické SUV založené na nové platformě ECMP společnosti Stellantis, která je také použita pro nový Opel Mokka a DS 3. Tento model bude k dostání s pohonem dvou nebo všech čtyř kol s udávaným dojezdem 400 kilometrů.

 Peugeot 408

Peugeot si na tento autosalon připravil stylovější a promyšlenější vůz pro masy. Model 408 tak dostane svou premiéru pro veřejnost. Jeho uvedení na trh je naplánováno na rok 2023. Peugeot 408, založený na stejné platformě jako 308, bude konkurovat Volkswagenu T-Roc a BMW X2 s výrazně aerodynamickou siluetou.

Mercedes AMG C63

Autosalon v Paříži také odstartuje konec éry pro Mercedes AMG C63 s plnotučnou V8. Ta totiž bude nahrazena plug-in hybridem. Ale to není nutně špatná věc. Kombinace 2,0litrového čtyřválcového motoru a výkonného elektromotoru v elegantním kupé poskytuje výkon 670 koní, což rozhodně není málo.

Mercedes AMG C63

Autor článku: Pavel Chřibek

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem