Opel Corsa facelift 2023

Už od roku 2019 je v prodeji šestá generace (F) oblíbeného modelu Corsa, která je právě v polovině svého životního cyklu. Německá automobilka se tedy rozhodla, že je nejvyšší čas pro její modernizaci.

Vydáno 24.05.2023
1
/
6

Model, který je nejmenším zástupcem automobilky Opel, je postaven na platformě CMP a modernizací prošel nejen jeho design, ale také technická stránka vozu.

V exteriéru došlo u spalovací i elektrické verze modelu ke změně přídě s maskou. Nová příď nese označení Vizor a známe ji již z větších modelů značky Opel. Černý panel spojuje LED světlomety, které jsou dostupné i ve vylepšené variantě Intelli-Lux LED matrix, která má 14 individuálně nastavitelných světelných modulů místo původních 8. Změnou prošel i přední nárazník. Ten získal užší nasávací otvory po stranách a novou středovou mřížku chladiče, na jejíchž bocích najdeme mlhovky. Novinkou je i šedá barva karoserie s názvem Grafik Grey.

Při pohledu do interiéru se zdá, že k mnoha změnám nedošlo.Největší novinkou je digitální platforma Snapdragon Cockpit, kdy nová desetipalcová obrazovka infotainmentu přináší vyšší výkon, lepší grafiku i podporu bezdrátové kompatibility pro Apple CarPlay i Android Auto. Proměnou prošlo také čalounění sedadel, volant a manuální převodovky získaly novou hlavici řadicí páky. Vylepšení a rozšíření se dotklo také nabídky jízdních i bezpečnostních asistentů (například je k dispozici adaptivní tempomat a zadní kamera má vyšší rozlišení).

Modernizací prošlo i pohonné ústrojí Corsy. Základem sice zůstal přeplňovaný tříválec o objemu 1.2 litru, avšak nově je doplněn 48V mildhybridní technologií. Tato verze nabídne výkon 74 nebo 100 kW. Výkon elektrické varianty e-Corsa zůstal na 100 kW, ale dojezd se zvýšil na 357 kilometrů. V budoucnu se podle všeho dočkáme i výkonnější elektrickou verzi s výkonem 115 kW, která nabídne dojezd až 406 kilometrů.

Na zveřejnění cen si ještě musíme počkat, ale první vozy by se mohly k zákazníkům dostat už letošní podzim.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem