Odhalení nového vozu Nissan pro Formuli E 2023

Nový závodní vůz Formule E společnosti Nissan byl odhalen, což znamená posun od sportovních vozů druhé generace k éře Gen3. Japonská firma bude také soutěžit v sezóně 2023 ve Formuli E se svým vlastním týmem, přičemž jako partnera vyřadí francouzskou společnost DAMS.

Vydáno 02.12.2022
1
/
6

Devátá sezóna šampionátu Formule E začíná 14. ledna 2023 na Mexico City ePrix, poprvé se zde bude konat zahájení sezóny. Tým Nissan skončil v minulé sezóně devátý z 11 konstruktérů a Nissan bude doufat v další úspěch v nadcházejícím roce. Stejně jako ostatní vozy na startovním roštu Formule E má i nový Nissan o 40 procent vyšší výkon než jeho předchůdce a dosahuje maximální rychlosti 320 km/h

Formule E představuje vrchol technologie elektromobilů a jsme si jisti, že tato nadcházející řada nové generace přinese inovace a vzrušení na trati i mimo ni,“ říká Guillaume Cartier, předseda představenstva společnosti Nissan. Pro rok 2023 se změnila i sestava jezdců Nissanu. Maximillian Gunther a Sebastien Buemi jsou nahrazeni Normanem Natem a Sachou Fenestrazem. Preference Nissanu používat číslo 23 pokračuje s Fenestrazem (v japonštině „ni“ znamená dva a „san“ znamená tři), Nato dostává auto s číslem 17. Nato k odhalení nového vozu promluvil: „Opravdu se mi líbí nová barva, je jiná a na trati rozhodně vynikne. Design třešňového květu je skvělým doplňkem. Tato sezóna je pro mě také novým začátkem a jsem na ni nesmírně nadšený.

Nissan se bude vypořádávat s novým vozem Gen3 na předsezónním testování ve Valencii ve dnech 13. až 16. prosince. Na sezónu 2023 je naplánováno rekordních 17 závodů, přičemž 29. a 30. července zakončí rok London E-Prix.

Autor: Pavel Chřibek

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem