Nový Volkswagen ID.3 oficiálně

Elektrický hatchback je na trhu od roku 2020 a teď se dočkal modernizace. Do prodeje jde dříve, než bylo původně v plánu.

Vydáno 02.03.2023
1
/
4

Už v říjnu loňského roku uvedl pro Autocar generální ředitel Volkswagenu, Thomas Schäfer, že modernizace je „významný a znatelný skok vpřed, pokud jde o kvalitu, materiály a stabilitu systému“. Dodal také, že: „Velmi pozorně jsme naslouchali ID. 3 komunitě. Nový ID.3, přináší to, co značka Volkswagen slibuje.“

Exteriér prošel asi největší změnou. Vidíme novou kapotu, která působí prodlouženým dojmem díky chybějící černé liště pod čelním sklem a došlo k mírnému zlepšení koeficientu odporu vzduchu. Modernizované jsou nárazníky s jinými otvory pro přívod chladícího vzduchu. Zcela nový je také design zadních světel, včetně charakteristických světel pro denní svícení ve tvaru X. Na fotografiích lze vidět i novou barvu karoserie Dark Olivine Green.

V interiéru můžeme očekávat kvalitnější veganské materiály, přičemž se zvýší i procento využití recyklovaných materiálů. Novinkou je 12palcová centrální dotyková obrazovka, která nahradí 10palcový displej. Volitelný cloudový systém rozpoznávání řeči byl upgradován tak, aby fungoval v kratší reakční době, zatímco head-up displej nyní podporuje funkce rozšířené reality, což jsme už mohli vidět u VW ID.4. Multimediální prostředí se s novou generací infotainmentu umí už nějakou dobu updatovat bezdrátově.

ID 3 je stále založeno na platformě MEB a zachovává si stejný elektromotor a baterie vzadu jako dříve. Ve snaze zefektivnit výrobu však byla řada zredukována, přičemž při zahájení prodeje tento měsíc budou nabízeny pouze specifikace Pro a Pro S. S výkonem 150 kW (204 koní) dosahují vozy Pro a Pro S zrychlení z 0 na 100 km/h za 7,3 s a 7,7 s. První je vybaven 58 kWh baterií, která mu umožňuje dojezd 426 kilometrů, druhý se 77 kWh bateriií ujede na jedno nabití 546 kilometrů.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem