Nový Renault Austral 2022

Francouzská automobilka chystá pro rok 2022 velkou novinku! Nové kompaktní SUV, které ponese název Austral, přijde jako nástupce nepříliš úspěšného modelu Kadjar. Lišit se bude nejen jménem, ale i vzhledem a nejspíš i pohonnými jednotkami. Novinka se v Evropě začne prodávat na jaře příštího roku.

Vydáno 06.12.2021

Označení Austral, které se spolu s novým logem vyjímá na pátých dveřích automobilu, je odvozeno od latinského slova australis neboli jižní břeh. Sylvia Dos Sanots z marketingového oddělení automobilky uvádí, že: „Je to název, který vybízí k cestování a perfektně se hodí pro SUV. Po zvukové stránce jde o harmonický a snadno vyslovitelný pojem, který má mezinárodní rozsah.“

Mnoho informací o novém modelu k dispozici zatím není. Zveřejněno bylo, že Australis přeroste svého předchůdce, celková délka vozu totiž bude 4,51 metru a uvnitř bude dostatek prostoru pro pět cestujících.

Vůz se bude vyrábět ve španělské továrně Palencia a bude velmi pravděpodobně i nadále sdílet technický základ s aliančním modelem Nissan Qashqai.

austral

Renault Austral

Zdroj: Autocar.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem