Nový Peugeot 408 2022 se představí už v červnu

Peugeot potvrdil, že v červnu dorazí nový model s názvem Peugeot 408. Konkurent Renaultu Arkana bude v hierarchii automobilky zařazen mezi novým hatchbackem 308 a crossoverem 3008.

Vydáno 31.05.2022

Spolu s potvrzením názvu 408 Peugeot zveřejnil obrázek přední části vozu, který ukazuje, jak se změní design masky chladiče

Díky britskému online magazínu Autocar.co.uk máme k dispozici také špionážní fotografie modelu. Francouzský výrobce o své novince řekl, že „kombinuje charakteristické prvky SUV s dynamickou siluetou fastbacku“.

peugeot 408

Zdroj: Autocar
 

Model bude sdílet základy s 308 a 3008, což znamená, že nabídne také stejnou řadu spalovacích a elektrifikovaných pohonných jednotek. Základem bude architektura EMP2 Stellantis, která může pojmout jak čistě spalovací, tak plug-in hybridní pohon – druhý z nich je testován na špionážním snímku, jak dokazuje maskovaný nabíjecí port na zadní straně. Předpokládá se, že model bude nabízen se stejným hnacím ústrojí jako 308: dva plug-in hybridy, 1,5litrový vznětový a 1,2litrový benzinový.

Jak 308, tak i blízce příbuzný Opel Astra však budou v roce 2023 nabízeny také v čistě elektrické verzi, což by mohlo znamenat, že by se tento nový model vydal stejnou cestou. Plán Peugeotu je totiž přejít do roku 2030 výhradně na elektrický pohon. 

Zdá se, že nový model bude rozměrově srovnatelný s modelem Citroën C5 X, což by znamenalo, že by jeho hlavními konkurenty byly vozy Kia Sportage ,  Renault Arkana a Volkswagen T-Roc. V případě plně elektrické verze by konkuroval Hyundai Ioniq 5 Volvo C40 . 

 
 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem