Nový koncept Renaultu 5, který nese masivní zadní spoiler

V lednu loňského roku Renault oživil všemi milovaný model 5. Odhalil tak koncept předvádějící vůz se stejným názvem. Elektrický stroj byl popsán spíše jako prototyp než hotový koncept. Nyní francouzská automobilka připravuje novou verzi stejného vozu. Tato verze bude odhalena během pařížského autosalonu koncem tohoto měsíce.

Vydáno 15.09.2022
1
/
3

Renault odhalil pouze tři fotografie této verze předváděcího vozu. Již z fotek je jasné, že se jedná o sportovně vyhlížející třídveřový hatchback s masivním spoilerem vzadu. Z toho, co nám je dovoleno vidět, je zřejmé, že koncept Renault 5 dostává nový hardcore aerodynamický balíček se širšími blatníky, novými difuzory nárazníků, rozšířenými bočními prahy a super širokými koly. Vše zatím vypadá velmi slibně.

Výrobce říká, že tento nový koncept přichází právě včas na oslavy 50. výročí Renaultu 5. Prototyp, který bude vystaven v Paříži, poslouží jako „současná pocta jeho nejlegendárnějším sportovním verzím“ a společnost má s největší pravděpodobností na mysli Renault 5 Turbo. Tento hot hatch, vyráběný v letech 1980 až 1986 ve dvou generacích, je stále považován za jeden z největších vozů, jaké kdy Renault vyrobil. Moderní reinterpretace, říká Renault, je čistě elektrická a inspiruje se světem videoher. Bohužel s obrázky upoutávky nejsou žádné specifikace, ačkoli společnost říká, že koncept Renault 5 bude „kombinovat výjimečnou nevázanost s vysokým výkonem“.

Předpokládá se, že nový elektrický hatchback bude uveden na trh jako náhrada za Zoe, která by měla zůstat v prodeji ještě několik let. Aby porazil městský elektromobil, jeho náhrada bude muset poskytnout více než 283 mil (383 kilometrů) dojezdu na jedno nabití. Tento druhý koncept Renaultu 5 by mohl sloužit jako ukázka potenciální výkonové verze založené na tomto sériovém vozidle.

Autor článku: Pavel Chřibek

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem