Nový koncept Jeep CJ Surge na výstavě SEMA 2022

Jeep odhalil nový koncepční vůz vyvinutý laděním a modifikací off-shot Mopar, navržený tak, aby „prozkoumal efektivní bateriový elektrický pohonný systém pro klasické modely Jeep“. Nazývá se CJ Surge a je to v podstatě plně elektrická verze klasického Jeepu CJ.

Vydáno 01.11.2022
1
/
3

Podívejte se na naši nabídku vozů Jeep na prodej

CJ Surge využívá na zakázku navrženou elektrickou baterii a motorový systém. Místo spalovacího motoru je škálovatelná 400voltová elektrická pohonná jednotka s výkonem 268 koní. Je namontován přímo do původního rámu CJ pomocí vlastních držáků, zatímco Jeep říká, že je to „skutečný 4x4“ s výkonem přenášeným na všechna čtyři kola prostřednictvím dvoustupňové automatické převodovky s volitelnými převody.

Baterie je zabalena do uzavřené vlastní skořepiny v zadní části kabiny pro cestující, která se skládá z 24 samostatných modulů. Na zakázku vyrobená nabíjecí zásuvka je umístěna hned za dveřmi řidiče. Jeep neprozradil kapacitu baterie ani žádné údaje o dojezdu a výkonu, ale to není smyslem konceptu CJ Surge.

Mezi další prvky patří zvětšené přední a zadní blatníky, vlastní ochranná klec a odnímatelná střecha „bikiny“ spolu se systémem předního navijáku. Karoserie má lak Copper Canyon s lesklou černou a surfovou modrou a matně černá 18palcová kola. Po pomalém rozjezdu nabírá elektrifikační pohon Jeepu tempo. Značka provedla několik rychlých odhalení nových plně elektrických modelů, včetně nového kompaktního SUV Avenger a velkého luxusního offroadu Wagoneer S, plus budoucí modely určené pro jízdu v terénu s nulovými emisemi, jako je robustně vyhlížející Recon.

 

Autor článku: Pavel Chřibek

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem