Kia představila koncept EV5

Před týdnem Kia představila sedmimístné SUV EV9. Teď ukázala nový koncept modelu EV5, který by se měl začít prodávat ke konci roku v Číně.

Vydáno 21.03.2023
1
/
6

Elektrické SUV, prozatím označované jako Concept EV5, na první pohled zaujme moderním a hranatým designem. Technické detaily zatím nemáme k dispozici, ale lze předpokládat, že základem vozu bude platforma E-GMP.

Kia zatím rozměry vozu neuvedla. Rozvor vozu působí kratší než u EV9 a má pouze dvě řady sedadel ve srovnání s jejím třířadým uspořádáním. Název naznačuje, že se novinka zařadí pod EV6, což je crossover střední velikosti. Rozměrově se EV5 spíš podobá modelu Kia Sportage, takže by mohla konkurovat podobně stavěným elektromobilům jako Nissan Ariya, Toyota bZ4X nebo Volkswagen ID.4.

Fotografie interiéru ukazují přední sedadla spojená v jednolitou lavici díky absenci tunelu převodovky. Vidíme také sedadla otočná o 90 stupňů, která díky chybějícímu A-sloupku umožní „užívat si ničím nerušeného výhledu na krajinu“. Tuto vychytávku jsme mohli vidět už u konceptu EV9, ale sériový model jí nakonec nedisponuje.

Jihokorejská automobilka zatím nepotvrdila, zda se modelu dočkáme i v Evropě.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem