Nový Ford Mustang 2023 se nám představí už v září

Ikonický muscle car bude oficiálně představen v Detroitu jako vůz s pohonem všech čtyř kol s hybridním pohonem V8. Podle dostupných informací má vůz projít nejradikálnější změnou ve své 58leté historii.

Vydáno 28.07.2022

Už 14. září se bude konat mezinárodní autosalon v Detroitu, na kterém se Ford chystá oficiálně představit svůj sportovní automobil s ikonickým cválajícím koněm na masce.

Díky britskému magazínu Autocar.uk máme k dispozici fotografie, které zachycují maskovanou novinku při testovací jízdě. Příliš ukázano není, ale mezi viditelné detaily patří nová přední i zadní světla a ostřejší přední maska. Celkový vzhled bude působit o něco agresivnějším dojmem

vehicle wraps

Ford Mustang 2023

O přicházející sedmé generaci zatím víme, že bude stále dostupná s manuální převodovkou. Dále se proslýchá, že pod kapotou by měly zůstat motory pětilitrový osmiválec Coyote a přeplňované čtyřválce EcoBoost. Očekává se, že právě zachovaný 5,0litrový atmosférický Coyote V8 ze současné generace bude doplňovat dvojice elektromotorů, jejichž cílem bude snížení emisí a vyšší výkon. Nové uspořádání hnacího ústrojí bylo zmíněno v patentových přihláškách už v roce 2017, kdy uvedení hybridního Mustangu bylo pro Ford dokonce vyšší prioritou než plně elektrický Mach-E.

Mustang tak podle všeho bude dostupný s pohonem všech čtyř kol, přičemž zadní náprava bude poháněna V8 a dva elektromotory poslouží k pohonu předních kol – buď nezávisle v režimu EV, nebo spolu se zážehovým motorem v dynamických jízdních situacích.

Mluvčí Fordu v této fázi odmítl poskytnout další podrobnosti o očekávané novince, ale potvrdil, že model bude i nadále tvořit součást evropského produktového plánu automobilky.

Zdroj: Autocar.uk

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem