Nový facelift BMW Z4 je v prodeji

Trh roadsterů může být pro výrobce automobilů jedním z nejméně ziskových, ale to nebrání tomu, aby BMW pokračovalo s faceliftovanou verzí svého Z4.

Vydáno 11.11.2022
1
/
3

Současná třetí generace Z4, která byla poprvé představena v roce 2019, si zachovává svůj mix čtyř a šestiválcových motorů se dvěma úrovněmi výbavy – „M Sport“ a „M“. Stejný celkový design byl zachován, přední světlomety a spodní sání zůstaly nezměněny, ale nový vzhled má široké ledvinové mřížky. Mírně předělané byly také boční přívody vzduchu. BMW zařadilo M Sport paket do standardní výbavy všech modelů Z4, takže vizuální rozdíly mezi jednotlivými variantami budou pro většinu téměř nezjistitelné. Špičkový model „M“ však stále dostává jedinečné lichoběžníkové koncovky výfuku. Standardem jsou také nová 18palcová litá kola s dvojitými paprsky a volitelná 19palcová kola s diamantovým řezem. Aby se odlišil od M Sport, řada-topper je nyní označován jako „M model“ (ačkoli se neobjevuje na seznamu M vozů BMW). Stejně jako předchozí M40i využívá stejný přeplňovaný 3,0litrový benzinový šestiválec (také se nachází v Toyotě Supra) a produkuje 335 koní a 500 Nm točivého momentu.

Standardní specifikace pro všechny modely Z4 zahrnuje variabilní sportovní řízení a M Sport podvozek je nyní standardní součástí základního vozu s pevnějšími tlumiči a pružinami. Model M dostává adaptivní odpružení s elektronicky řízenými tlumiči a M sportovní diferenciál. Funkce ovládání spouštění se stala standardem v celé řadě. Uvnitř nová Z4 bude vypadat velmi podobně jako současný model. Zakřivený displej infotainmentu na nejnovější řadě 3 si cestu do roadsteru neprobojuje. Místo toho zde najdete dvě 10,25palcové obrazovky se systémem „Live Cockpit“ od BMW. Nechybí ani standardní bezpečnostní prvky v podobě varování před kolizí zepředu, varování před opuštěním jízdního pruhu a informační funkce o omezení rychlosti s indikátorem zákazu předjíždění.

 

Autor: Pavel Chřibek

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem